Kadıköy'de Can Atalay için adalet çağrısı

Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi Kadıköy’de protesto edildi

02 Şubat 2024 - 11:13

Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesini protesto için 1 Şubat Perşembe günü Kadıköy Rıhtım Meydanı’nda eylem gerçekleştirdi. “Bu ülke çiftliğiniz değil” pankartının açıldığı eyleme TKP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, TKP İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam ve sanatçı Orhan Aydın’ın da aralarında bulunduğu birçok kişi katıldı.

Eylemde basın açıklamasını okuyan Senem Doruk İnam, Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin nedeninin Gezi davasında verilen hüküm olduğunu belirterek şunları söyledi: “Halkın seçme ve seçilme hakkına saldıran bu kararı protesto ediyoruz. Bu atılan adımın nedeni Can Atalay’ın Gezi Direnişinde hüküm giymiş olmasıdır. Üzerinden 10 yıl geçmiş olmasına rağmen o meşruluktan ve haklılıktan o kadar korkuyorlar ki bu bundan kurtulmak için her türlü hukuksuzluk ve kuralsızlığı göze alabiliyorlar. Açık söyleyelim, AKP’nin gitmesi için AKP’ye benzeme stratejisi bu ülkeyi bu hale getirdi. AKP’nin gitmesi için bu halkın karşısına hiç utanmadan gerici, piyasacı, işbirlikçi siyaset sunuldu. TBMM, AKP karşıtı sıfatıyla, gericilerle, tarikatçılarla, patronlarla dolduruldu. Böyle bir mecliste okunan karar, usul, hukuk bizler için hükümsüzdür. O gerici meclis halkı temsil edemez. Etmiyor, etmeyecek! Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi yok hükmündedir”

Atalay’ın bir an önce serbest bırakılması gerektiğini söyleyen İnam şöyle devam etti: “Bu hukuksuzluğu da bu kuralsızlığı da tanımadığımızı ilan ediyoruz. O Meclis'ten gericileri, tarikatçıları, patronları atana kadar, o Meclis'i halkın meclisi yapana kadar mücadelemiz sürecek.”

Eylem, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.


ARŞİV