Kadıköy'de CHP ön seçim sandıkları kuruyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tek aday olduğu cumhurbaşkanlığı ön seçimini 23 Mart Pazar günü gerçekleştirecek. Kadıköy’deki sandıklar Caferağa Spor Salonu’nda kurulacak. Tüm yurttaşlar, "Dayanışma Sandığı" aracılığıyla oy kullanabilecek

22 Mart 2025 - 13:21

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tek aday olarak yer aldığı cumhurbaşkanlığı ön seçimini 23 Mart Pazar günü gerçekleştirecek. Ön seçim, 81 il ve 973 ilçede kurulacak 5 bin 600 sandıkta yapılacak.

CHP üyeleri, sabah saat 08.00 ile 17.00 arasında oy kullanabilecek. Bunun yanı sıra, üye olmayan yurttaşlar da "Dayanışma Sandığı" adı verilen sandıklarda oy kullanabilecek. Yurttaşlar, kendilerine en yakın sandığı onsecim.chp.org.tr adresinden öğrenebiliyor.

Ankara'da 25 ilçede, İstanbul'da 39 ilçede ve İzmir'de 30 ilçede sandıklar kurulacak. CHP il ve ilçe başkanlıklarının yanı sıra belediyelere ait sosyal tesisler, pazar yerleri, kahvehaneler, düğün salonları ve spor salonları gibi halkın rahat ulaşabildiği noktalarda oy kullanma işlemi gerçekleşecek.

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL'DEN DAYANIŞMA SANDIĞI ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından Saraçhane'de düzenlenen mitingde yurttaşlara seslenerek, şu çağrıda bulundu:

"23 Mart Pazar günü, sandığımızın yanında bir de Dayanışma Sandığı olacak. O sandığa oy vermeye, tüm siyasi partiler, her görüşten ama demokrasiden yana olan herkes davetlidir. Cumhuriyet'e, demokrasiye, sandığa inanan herkesi Dayanışma Sandığı'na bekliyoruz."

EKREM İMAMOĞLU'NDAN SANDIĞA KATILIM ÇAĞRISI

Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tüm yurttaşları sandıklara davet etti. İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Çok kıymetli vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz; sizlere minnet duyuyorum. Milletimiz kendisine ait olan her şeye yürekten sahip çıkıyor. Cumhuriyetimize, demokrasiye, adil Türkiye'nin geleceğine, milletimizin iradesine sahip çıkıyorsunuz; onur duyuyorum, gururlanıyorum.

Bu sorumluluk dolu günlerde, biliyorum ki bu akşam da Saraçhane'de olacaksınız ve baharı müjdeleyen şarkılar, türküler söyleyeceksiniz. 23 Mart Pazar günü, tüm Cumhuriyet Halk Partililer, Cumhurbaşkanı adayları olarak benim için oy kullanacaklar. Üye olan herkesi sandığa davet ediyorum. Ayrıca, tüm vatandaşlarımızı bu büyük coşkunun bir parçası olmaya çağırıyorum.”

KADIKÖY'DE SANDIKLAR CAFERAĞA SPOR SALONU'NDA KURULACAK

Halk TV'de yayınlanan "Görkemli Hatıralar" programına katılan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, Kadıköy'deki ön seçim sandıklarının Caferağa Spor Salonu'nda kurulacağını belirterek tüm yurttaşları oy kullanmaya davet etti. Caferağa Spor Salonu’nda kurulacak sandıklarda CHP ğyesi olmayan yurttaşlar da Dayanışma Sandıkları’nda oy kullanabilecek.


ARŞİV