Kadıköy'de çoksesli çalıştay

Deprem sonrası sorunlara çözüm aramak üzere Kadıköy’de “Çok Sesli Çalıştay” gerçekleştirildi

21 Mart 2023 - 14:59

Podcast dinleyicilerinin de seslerini duyurabilmeleri ve içerik üreticilerin dinleyicilerle etkileşim kurabilmeleri için ‘çok sesli podcast platformu’ olarak geliştirilen Poddy, afet sonrası toplumsal iyileşmeye katkı sağlayacak bir araç olması bakış açısıyla 24 Şubat’ta genel kullanıma açıldı. Sadece konuşarak içerik üretmeye ve farklı seslere kulak vermeye imkân tanıyan Poddy'nin, afet sonrası iyileşmeye katkı sağlama amacına paralel olarak “Çok Sesli Çalıştay” etkinliği gerçekleştirildi. 9 Mart Perşembe günü Müze Gazhane’de yapılan etkinlikte, podcast üreticileri, konu ile ilgili akademisyenler, bilirkişiler ve ilgili STK'ların çalışanları bir araya geldi. Çalıştayda, Travma Sonrası Psikolojik İyileşme, Afet Sonrası Eğitim Süreçleri konularında paylaşımlar gerçekleştirildi. 

Çalıştaya, Öğretmen Ağı Ağ Etkileşim Sorumlusu Aişe Nur Uğurlu, Beats by Girlz'de Etkinlik ve Proje Sorumlusu Ayça Akkın, akademisyen Dr. Ayşe Bengi Özçelik, Merak Listesi Podcasti Kurucusu Çağrı Küpeli, Üzerine Bir Şeyler Podcasti Kurucu Ortağı Fulden Ergen, Bir İZ - Birey ve Toplum Ruh Sağlığında İZ Derneği Proje Uzmanı Gökhan Fidan, Travma ve Afet Ruh Sağlığı Çalışmaları Derneği Gönüllüsü Haliç Üniversitesi Psikoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nermin Gündüz, Genç Hayat Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Ozan Çetin, Genç Hayat Vakfı Eğitim Koordinatörü Yelda Özdemir ve Fugimundi Kurucu Ortağı Yeşim Özşen katıldı.

Poddy Kurucusu ve CEO'su Cüneyt Göktürk, “Eğitim ve psikoloji alanında meydana gelen büyük yıkımları depremin birincil ve ikincil tanıkları olarak onarmaya çalıştığımız çalıştayda, farklı seslerin birleşerek uyumlu bir yankıya dönüşmesini ve herkesin kendince pay çıkarabileceği dalga etkisi yaratmayı hedefledik. Çıktılarının geniş kitlelere ulaşarak bir yol haritası olmasını sağlamaya çalıştık. Eğitim ve psikoloji olmak üzere iki çalışma masasında gerçekleştirilen programda iyileşme alanlarına ve bu iyileşme alanlarında neler yapılabileceğine yakından temas ettik. Çıktıları ise Poddy üzerinden yayına alarak herkesin erişimini sağladık.” dedi. 

Çalıştay içeriklerine ulaşmak için Poddy.co/indir adresini kullanabilirsiniz. 


ARŞİV