Kadıköy'de coşku dolu "19 MAYIS"

Kadıköy'de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yine coşkulu bir şekilde kutlandı. Resmi törenle başlayan kutlama etkinliklerine, klasik otomobilcilerin ve bisikletlilerin Kadıköy caddelerindeki turu renk kattı. Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı, “19 Mayıs ruhu, esaret zincirlerini kırmak, korku duvarlarını yıkmak, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasiyle taçlandırmak için yolumuzu aydınlatan umudun adıdır. Asla umutsuz olmayacağız, asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

19 Mayıs 2023 - 14:41

Kadıköy Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkulu bir şekilde kutlamak için bir dizi etkinliğe imza attı.

Kadıköy'de etkinlikler, sabah 09.00’da İskele Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Resmi törenin ardından etkinlikler, Kadıköy Belediyesi başkanlık binası önünde ve Kalamış Atatürk Parkı'nda devam etti.

KADIKÖY'DE RENKLİ GÖRÜNTÜLER

7'den 70' tüm Kadıköylüler, ellerinde bayrakları ile bando eşliğinde marşlar söyledi. Kadıköy Belediyesi başkanlık binası önünde renkli görüntüler oluşturan klasik otomobilciler, Bağdat Caddesi’nde tura çıktı.

Kadıköy’deki 19 Mayıs kutlamalarının sembolü haline gelen, her yaştan Kadıköylünün yer aldığı bisiklet turu da Kalamış Atatürk Parkı’ndan başladı.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın da katıldığı bisiklet turu, başladığı noktaya geri dönülmesiyle son buldu.

“GÜZEL YOLCULUKLAR UMUTLA BAŞLAR”

Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mustafa Kemal Atatürk’ün umudu örgütleyerek ulusal bağımsızlık mücadelesinin meşalesini yaktığını ifade eden Odabaşı, açıklamalarının devamında şunları söyledi: 

“İstanbul’dan Samsun’a; Samsun’dan kurtuluşa uzanan yolculuk bir umutla başladı. Bu millet, tarihin her döneminde umutların tükendi zannedildiği anlarda yeniden ayağa kalkmasını başarmış bir millet. 19 Mayıs ruhu, bizim bugün de esaret zincirlerini kırmak, korku duvarlarını yıkmak, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasiyle taçlandırmak için yolumuzu aydınlatan umudun adıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 10. Yıl Nutku'nda söylediği gibi “Daha çok çalışacağız. Daha az zamanda, daha büyük işler başaracağız.” Güzel günlere uzanan yolculuklar daima bir umutla başlar. Biz de asla umutsuz olmayacağız, asla vazgeçmeyeceğiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”

Kadıköy'deki etkinliğe Eyüp'ten gelerek katılan Ebru Kapan, “Kızım Elif ile geldik. Klasik aracmızla bu yıl ilk defa buradaki etkinliğe katıldık. Heyecanlıyım, mutluyum ve coşkuluyum. Umarım uzun yıllar bu bayram coşkusunu kızımla birlikte yaşarız.” dedi.

“ATATÜRK'ÜN YOLUNDAYIZ”

Ankara'dan gelen Burcu Özyurt da şunları söyledi: “Buraya kutlamak için geldim. 19 Mayıs Atatürk'ün doğum günüm dediği bir gün. Biz de Atatürk'ün yolunda giden gençleriz. Almanca öğretmeniyim. Hatay'a atandım. O yüzden hem mutlu hem de hüzünlüyüm. Öğrencilerime Atatürk'ü anlatacağım. Onu yaşatacağım.”




 


ARŞİV