Kadıköy’de Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet’in 100.yıl kutlamaları, Bağdat Caddesi’nde Resmi Geçit Tören’i ile başladı. Törene, Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve Garnizon Komutanı katıldı

29 Ekim 2023 - 15:29

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı, Kadıköy’de coşkulu bir şekilde kutlanıyor. 29 Ekim Pazar sabahı Feneryolu Bağdat Caddesi’nde Resmi Geçit Töreni düzenlendi.

Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve Garnizon Komutanı’nın yer aldığı protokol, halkı ve geçit kortejini selamladı. 

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN

Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk, Cumhuriyetin 100.yılı için şöyle konuştu: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’nin karakterine ve geleneklerine en uygun idare olarak ifade ettiği, birleşim sembolü Cumhuriyeti’mizin kuruluşunun 100.yıl dönümünü kutlamanın tatlı gururu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet minnet ve şükranla yad ediyor ve siz değerli Kadıköylü hemşerilerimizi, yarınımız umudumuz sevgili gençlerimizi, Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, sizleri en kalbi duygularımla sevgi ve saygılarımla selamlıyorum”.  

 100.YIL COŞKUSU

 Öğrencilerin, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri’nin bayraklarla yürüdüğü törenin renkli görüntülerinden birini İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin(İKOD) düzenlediği Cumhuriyet Konvoyu yarattı.

Klasik otomobillerin yanı sıra bisiklet konvoyu da renkli görüntüler oluşturdu.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen halk oyunları gösterisi de izleyenlerden büyük alkış aldı.

Törende ayrıca Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci korosu marşları seslendirdi ve Kadıköy’de yapılan şiir, spor, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

BÜYÜK YÜRÜYÜŞ 19.23'TE 

Kutlamalar,  Bağdat Caddesi’nde gerçekleştirilecek Cumhuriyet Yürüyüşü ile devam edecek. Bu yıl 1923'e atfen 19.23'te başlayacak töreninin ardından  21.00’da “100. Yıl Cumhuriyet Konseri” gerçekleşecek. Zülfü Livaeneli'nin sahne alacağı konserde sanatçıya şef Rengim Gökmen yönetimindeki Eskişehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Orkestranın solistleri ise Zeynep Helvaşi, Teyfik Rodos ve Görkem Ezgi Yıldırım’dan oluşuyor. 


 


ARŞİV