22 Aralık 2000
Kadıköy Belediyesi, beton tetkik, bina kiriş ve kolon incelemesi için Beton Zemin Laboratuvarını kurdu. Beton Zemin Laboratuarı, bir yerel yönetim tarafından kurulan ilk laboratuvar oldu.
Ocak 2001
Validebağ Korusu’nun doğal dokusunun korunması amacıyla Validebağ Yurttaş İnisiyatifi kuruldu.
22 Ocak 2001
Hasanpaşa Gazhanesi’nin kültür merkezi olarak düzenlenmesi için İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından hazırlanan rapor İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı. Alanın kültür- sanat alanı olması için 20 yıl geçmesi gerecekti.
24 Nisan 2001
Kurbağalıdere Atıksu Tünel inşaatının temeli atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projenin 2002 sonuna kadar tamamlanması bekleniyordu.
Aralık 2002
Kuşdili Çayırı’nda yer alan Kadıköy Salı Pazarının yeniden düzenlenmesi için İBB tarafından proje hazırlandı. Proje daha sonra değiştirilerek AVM planlandı. Doğal SİT alanı olan bölgenin yapılaşmaya açılmasına Kadıköylüler itiraz etti. Kuşdili Çayırı için mücadele yıllar sürecekti.
1 Şubat 2003
ABD’nin Irak olası işgaline karşı protestolar başladı. Kadıköylüler evlerine, dükkânların camlarına, arabalarına “Savaşa Hayır” dövizleri astı. 20 Mart 2003'te ABD liderliğindeki müttefik güçler Irak'ı işgal etti.
1 Kasım 2003
Kadıköy- Moda nostaljik tramvay hattı hizmete girdi.
29 Şubat 2004
Halitağa Caddesi alt ve üst yapı çalışmalarıyla yenilenip araç trafiğine kapatıldı.
24 Mart 2004
Selami Öztürk üçüncü kez Kadıköy Belediye Başkanı oldu.
12 Ağustos 2004
Kadıköylüler Bağdat Caddesi’ndeki Tarım İl Müdürlüğü arazisi ile Göztepe’deki Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’ne ait arazilerin satılmasını engellemek amacıyla eylemlere başladı.
23 Nisan 2005
Türkiye'nin ilk ve tek özel oyuncak müzesi şair- yazar Sunay Akın tarafından Göztepe Ömer Paşa Caddesi’ndeki köşkte açıldı.
21 Haziran 2005
Haydarpaşa Garı ve çevresinin yeniden düzenlenmesi ve Gar binasının otel yapılması projesine karşı çıkan kurum ve kuruluşlar, yurttaşlar bir araya gelip eylem yaptı.
11 Aralık 2005
Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) açıldı.
Mayıs 2006
Haydarpaşa Garı ve çevresi İstanbul 5 numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tarihi sit alanı ilan edildi.
20 Ağustos 2006
İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını protesto için Kadıköy’de miting yapıldı. Sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve siyasi partilerin üyelerinden oluşan binler işgal politikalarına derhal son verilmesini istedi.
17 Kasım 2006
Gazete Kadıköy internet sitesi yayına başladı.
Şubat 2007
İBB’nin Göztepe Parkı’nı yapılaşmaya açan planı mahkeme kararı ile iptal edildi.
22 Mart 2007
Fikirtepe Mahallesi'nin tamamı ve Dumlupınar, Eğitim ve Merdivenköy Mahallelerinin bir bölümü "Kentsel Dönüşüm Alanı" ilan edildi
Eylül 2007
Barış Manço’nun Moda’da yaşadığı ev Kadıköy Belediyesi tarafından müze yapılmak üzere kiralandı. Barış Manço’nun yaşadığı, eserlerini ürettiği ev yenileyerek bir müze-ev haline dönüştürülen ev 9 Haziran 2010’da ziyarete açıldı.
14 Aralık 2007
Süreyya Konser ve Opera binası Kadıköy Belediyesi tarafından restore edilerek hizmete açıldı.
6 Mart 2008
Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Ataşehir, Kadıköy, Ümraniye ve Üsküdar'dan bazı mahallelerin içine katılmasıyla ilçe statüsü kazanarak İstanbul'un 39 ilçesinden biri oldu. Ataşehir’in kurulması için Yenisahra, İçerenköy, İnönü, Kayışdağı, Barbaros , Küçükbakkalköy ,- Atatürk Mahalleleri Kadıköy’den ayrıldı.
15 Ekim 2008
Kadıköylü usta şair Fazıl Hüsnü Dağlarca vefat etti.
5 Ocak 2009
1951'de bakanlar kurulu kararıyla Türkiye vatandaşlığından çıkarılan usta şair Nazım Hikmet, ölümünün 58 yılında yeniden vatandaşlığa kabul edildi. Nazım Hikmet Kadıköy nüfusuna kaydedildi.
Ocak 2009
Kadıköy Belediye Meclisi tarafından alınan kararla evcil kedi ve köpeklere mikroçip takılması zorunlu hale getirildi. Mikroçip uygulaması İstanbul’da ilk kez Kadıköy Belediyesi tarafından başlatılmış oldu. Tüm Türkiye’de mikroçip zorunluluğuna 2022 yılı sonunda geçildi.
1 Mayıs 2009
1 Mayıs resmi tatil ilan edildi. Valiliğin kutlama alanı olarak Kadıköy’ü göstermesine rağmen DİSK, KESK, TMMOB, TTB üyelerinden oluşan 5 bini aşan grup, 1 Mayıs'ı Taksim meydanında kutladı. 1978'in ardından 31 yıl sonra işçiler 1 Mayıs’ı yeniden Taksim Meydanı'nda kutladı.
24 Nisan 2010
Kadıköy Belediyesi Meclis Binası ve Kozyatağı Kültür Merkezi hizmete açıldı.
8 Haziran 2010
Şiddetli yağmur nedeniyle Anadolu yakasının birçok yerinde evleri ve işyerlerini su bastı, araçlar yolda kaldı. Kadıköy’de Kurbağalıdere taştı. Birçok ev ve dükkân zarar gördü. Tahliye çalışmaları sırasında belediye işçisi Mevlüt Macit hayatını kaybetti.
28 Kasım 2010
Haydarpaşa Garı'nın çatısı, yapılan onarım çalışmasından kaynaklandığı tahmin edilen bir yangında kül oldu.
Temmuz 2011
“Futbolda şike” soruşturması kapsamında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu tutuklandı. Fenerbahçeli taraftarlar takımlarına destek olmak için Bağdat Caddesi’nde yürüyüş yaptı.
23 Ekim 2011
Van’da 23 Ekim Pazar günü saat 13.42’de merkez üssü Tabanlı köyü olan 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle kamu binaları ve apartmanlar yerle bir olurken, yüzlerce insan enkaz altında kaldı. Kadıköy Belediyesi depremin hemen ardından yardım kampanyası başlattı. Belediyenin yardım kampanyasını duyan yurttaşlar , topladıkları eşyalarla belediye binasına geldi ve eşyaların tasnif edilmesi ve kolilenmesine yardım etti.
31 Ocak 2012
Haydarpaşa Tren Garı’ndan son sefer yapıldı.
Mayıs 2012
Kadıköy Belediyesi Zehra-Mustafa Yüksel Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.
17 Ağustos 2012
Kadıköy- Kartal metrosu hizmete girdi.
10 Kasım 2012
Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74. Yılında Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri biraraya gelerek ‘ATA’ya Saygı Zinciri’nin ilkini oluşturdu. 7 kilometrelik yol boyunca oluşturulan zincire Kadıköylüler de katıldı.