Kadıköy’de dayanışma devam ediyor

Kadıköy Belediyesi’nin deprem bölgesine ve depremden etkilenen yurttaşlara yönelik yardım ve destek çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma ekibi, Gezici Aşevi, mobil eczanesi ile deprem bölgesinde çalışmalarına devam eden belediye, Kadıköy’e gelen depremzedelere de ayni destekte bulunuyor

16 Şubat 2023 - 13:17

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki arama kurtarma çalışmaları için ekiplerini hızlı bir şekilde harekete geçiren Kadıköy Belediyesi, depremden etkilenen yurttaşlar için yürüttüğü çalışmalara devam ediyor.

17 CAN KURTARILDI

6 Şubat Pazartesi gününden beri Hatay’da olan Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma Takımı BAK Kadıköy, 84 enkazda teknik arama ve kurtarma çalışmasına katıldı. 49 kişi ve arama köpeği Lena’dan oluşan ekip, 10 enkazdan 17 can kurtardı.

Kadıköy Belediyesi’nde kurulan dayanışma masalarında toplanan binlerce koli ihtiyaç malzemesi Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’ya gönderildi. Çoğunluğu gençler olmak üzere binlerce gönüllünün yer aldığı çalışmalarda, gelen malzemeler Kadıköy Belediyesi Başkanlık Binası, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi ve belediye garajında ayrıştırılıp tasnif edildi, kolilere kondu ve yardım zinciriyle elden ele TIR’lara yüklendi. Dört gün boyunca binlerce gönüllünün yer aldığı çalışmalar sayesinde deprem bölgesine başta kıyafet olmak üzere, bebek bezi, battaniye vb. gibi binlerce koli gönderildi. 

İhtiyaç listesini deprem bölgesinden gelen talep ve ihtiyaçlara göre güncelleyen Kadıköy Belediyesi, gelen yardım malzemelerinin ayrıştırma çalışmalarına kendi personeli ile devam ediyor. 

 

10 BİN KİŞİYE 3 ÖĞÜN YEMEK

Hatay’ın Samandağ ve Defne ilçeleriyle Malatya olmak üzere 3 bölgede gezici aşevi kuran Kadıköy Belediyesi her gün 10 bin kişiye 3 öğün sıcak yemek ikramı yapıyor. 7 Şubat’ta başlayan sıcak yemek ikramı kapasitesini arttırdı ve kesintisiz devam ediyor. Kadıköylü işletmelerin de gönüllü şefler gönderdiği gezici aşevlerinde ikram edilecek yemekler için Kadıköylüler nohut, mercimek, bulgur, pirinç, kuru fasulye, ayçiçek yağı gibi malzemeleri temin edip Kadıköy Belediyesi garajına bırakabilir. 

MOBİL ECZANE DEPREM BÖLGESİNDE

Kadıköy Belediyesi ayrıca Kadıköy’de eczacılık yapan gönüllü eczacılar aracılığıyla topladığı ilaç ve tıbbi malzemeleri Hatay'da yardım ulaşmamış köylere ulaştırıyor. Gönüllü olarak Hatay’a giden eczacı ve sağlık çalışanları belediyenin kurduğu ‘mobil eczane’ ile ilaç ve kişisel hijyen malzemelerinin dağıtımını yapıyor.

KADIKÖY’E GELEN DEPREMZEDELERE DESTEK

Kadıköy Belediyesi’nin bir başka çalışması da deprem bölgelerinden kendi olanaklarıyla gelen ve Kadıköy’de yaşayan yakınlarının yanına yerleşen yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak konusunda destek olmak. Sosyal Destek Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal Servis birimi üzerinden yapılan yardımlara çağrı merkezi üzerinden ya da Kadıköy Belediyesi’ne gelerek başvurulabiliyor. Kadıköy’de yakınlarının yanında misafir edilen depremzedelere ayni yardım desteğinde bulunan belediyenin Açık Gardırop 2. El Giysi Mağazası’ndan malzemeler her başvuranın ihtiyacına göre hazırlanıp teslim ediliyor. Hazırlanan paketler içinde yaşa, cinsiyete ve ihtiyaca göre kadın pedi, çocuk bezi, ıslak mendil, sıvı sabun ve şampuan gibi hijyen malzemeleri ve ayakkabı, mont, pantolon gibi kıyafetler yer alıyor. 

“BİRLİKTE AŞACAĞIZ”

Geçtiğimiz hafta BAK Kadıköy’ün arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü Hatay’a giden  Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: Bizim bazı kamu kurumları gibi ekranlardan bağış yapma yetkimiz ya da niyetimiz hiç olmadı. Kendimizi gösterme çabasında değil, can kurtarma çabasında olduk. Ve depremin ilk anından itibaren tüm imkânlarımızı seferber ettik. Arama Kurtarma ekibimiz depremin ilk günü Hatay’daydı. Gezici aşevimizle, mobil eczanemizle deprem bölgesindeki yurttaşlarımız için kardeşlik ve dayanışma duygularıyla elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz.  İlçemize gelen depremzedeler için de çeşitli çalışmalarımız sürüyor.  

Belediyemiz ve çalışma arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalıştı ve çalışmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra Kadıköylülerin verdiği destek çok kıymetli. Bu zor günlerde dayanışmanın en güzel örneğini büyük özveri ile sergileyen komşularımıza destek ve emekleri için tekrar teşekkür ediyorum. Bu günleri dayanışma ve yan yana durarak aşacağız.”

 GÖNÜLLÜ ŞEFLER YEMEK YAPIYOR

Gönüllü şefler Kadıköy Belediyesi’nin Samandağ ve Defne gezici aşevlerinde yemek yapımına destek veriyor. Gönüllü şeflerin koordinasyonunu sağlayan Kadıköylü işletmeci Zeki Kulaç “Depremden hemen sonra Kadıköy Belediyesi ile iletişime geçerek bilgi aldık ve aşevine gönüllü ağımızla destek verebileceğimizi ilettik. Depremin ikinci günü 6 kişilik bir ekiple Samandağ’a gittik. Belediyenin aşevindeki aşçı arkadaşlarımız dinlendirdik ardından Defne’ye gittik oradaki aşevinde de arkadaşlar 2 gün yemek yaptı. Sosyal medyadan yaptığımız duyurular karşılık buldu ve çeşitli illerden aşçı arkadaşlar gönüllü oldu. Dönüşümlü bir şekilde gönüllü arkadaşların belediye ulaşımı ile bölgeye ulaşmasını sağlıyoruz. Bu uzun bir süreç bu yüzden dönüşümlü olarak arkadaşları gönderiyoruz. 10 aşçı bölgede gönüllü olarak çalıştı, 50’nin üzerinde arkadaşımız da gönüllü” dedi. 

 

ARŞİV