Her yıl 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar Günü, Kadıköy Rıhtım’daki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle kutlandı. Tören Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, ilçe idari personeli, siyasi parti temsilcileri ve muhtarların katılımıyla gerçekleşti. Tören sonrası Kösedağı ve Pamuk, Kadıköy’ün muhtarlarıyla kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.
Muhtarlar çelengini Göztepe Mahalle Muhtarı Ceren Sille, 19 Mayıs Mayıs Mahalle Muhtarı Soner Arafal ve Eğitim Mahallesi Muhtarı Metin Kaya sundu.
“BELEDİYE OLARAK HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”
Çelenk sunma töreninin ardından Fenerbahçe Khalkedon’a geçildi. Kahvaltı etkinliği sonunda konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, “Kadıköy Belediyesi olarak sizlerle çalışmaktan çok mutluyuz. Vatandaşların sorunlarını çözme noktasında bizlere yardımcı oluyorsunuz. Bu süreçte elimizden geldiği kadar birlikte çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum. Biz belediye olarak her zaman yanınızdayız” dedi.
“MUHTAR MAHALLENİN SESİ VE VİCDANIDIR”
Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk, “Muhtarlığın sadece bir imza atmak ya da bir belge verme olmadığını, muhtarlarla çok yakın çalışan biri olarak biliyorum. Muhtar mahallenin sesi ve vicdanıdır. Muhtarlık kolay bir görev değildir. Ancak insan sevgisi olan biri muhtarlık yapabilir. Empati kuramayan, insanı sevmeyen ve sabırlı olmayan bir kişinin muhtarlık yapabilmesi mümkün değildir. Yerel demokrasi açısından muhtarlık müessesesinin güçlendirilmesi oldukça önemlidir. Kadıköy’de bütün muhtarlarımızla uyum içinde hizmet vermeye çalışıyoruz. Ev sahipliği için değerli Kadıköy Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor ve tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
“MAHALLELERİ DAHA GÜZEL KILMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Tüm muhtarlar adına konuşma yapan Göztepe Mahalle Muhtarı Ceren Sille ise, “Bugün sadece bir görevi değil; bir gönül meselesini, bir sorumluluk duygusunu kutluyoruz. Muhtarlık, belki bir tabelayla alınır ama o tabelanın arkasında büyük bir emek, sabır ve insan sevgisi vardır. Türkiye’nin dört bir yanında bu işi gönülden yapan muhtar meslektaşlarımı kutluyorum. Hep birlikte bu ülkenin sokaklarını, mahallelerini, insanlarını daha güzel kılmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.