Kadıköy'de "VEX Robotics Turnuvası Türkiye Finalleri" başladı

Atakum ve Kadıköy Belediyelerinin iş birliğiyle, Caferağa Kapalı Spor Salonu'nda VEX Robotics Turnuvası Türkiye Finalleri başladı. Yarın da devam edecek olan turnuva, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın geri sayımı ile başladı

11 Mart 2023 - 16:54

Atakum Belediyesi ile Kadıköy Belediyesi’nin işbirliğiyle, Caferağa Kapalı Spor Salonu'nda Guinness Rekorlar Kitabı’nda dünyanın en büyük robotik turnuvası olarak yer alan VEX Robotics'in Türkiye Finali başladı. Lise öğrencileri, VEX V5 takımları ile turnuvanın en iyisi olmak için yaptıkları ilk karşılaşmayı, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, geri sayım ile başlattı.

HEDEF ABD’DEKİ ULUSLARARASI YARIŞMA

Atakum Belediyesi Mesleki Eğitim Koordinatörü Mustafa Özer, bölgesel turnuvaların kazananlarıyla, Caferağa Kapalı Spor Salonu'nda Türkiye turnuvasının yapıldığını kaydetti. Özer, yapılan ulusal turnuvanın ardından kazanan dört takımın Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) gidip, orada uluslararası yarışmada yer alma hakkını elde edeceklerinin altını çizdi. 18 Mart’ta ortaokul öğrencilerinin VEX IQ takımlarıyla, VEX Robotics turnuvası yapacaklarını ifade eden Özer, ortaokul öğrencilerinin de aynı şekilde ABD’ye uluslararası yarışmaya gideceklerini vurguladı. 

Mustafa Özer, Serdar Kaptan, Eyyüp Eriman

“MAKSİMUM PUANI ALMAK İSTİYORLAR”

VEX Robotics Türkiye Organizasyon sorumlusu Eyyüp Eriman, “Burada çocuklar yaptıkları robotlarla, oyun temasının gerekleri olan görevleri yerine getirip, elde edecekleri maksimum puanı almak istiyorlar” şeklinde konuştu. Puanlamanın ise üç şekilde hesaplandığını kaydeden Eriman, robotların belirlenen alt ve üst bölgelere disk atmasıyla, gerekli noktaların takım renkleriyle çevrilmesiyle ve son 10 saniyede ‘alan hakimiyetinin’ elde edilmesiyle gerçekleştiğini dile getirdi. 

 

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın geri sayımı ile başlayan turnuva yarın da devam edecek. 



 


ARŞİV