Kadıköy'e yeni projeler

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin Kadıköy’de devam eden çalışma ve hizmet noktalarında incelemelerde bulundu. İmamoğlu’na Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da eşlik etti

22 Temmuz 2022 - 20:07

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy’deki kurum yatırımlarının bir bölümünü, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ile birlikte yerinde inceledi. İmamoğlu, sırasıyla; bu yıl içinde hizmete alınması planlanan Bostancı-Dudullu metro hattının Kozyatağı İstasyonu’nda inşa edilen zeminaltı otopark şantiyesinde, Merdivenköy’de temeli atılan 120 öğrenci kapasiteli “Yuvamız İstanbul Kreşi”nde, restorasyon işlemleri devam eden Moda İskelesi’nde, Caferağa Mahallesi’nde düzenlemesi devam eden “Turhan&İlhan Selçuk Kültür Evi”nde, Kadıköy sahildeki “Festival Park Alanı”nda ve son olarak da Haldun Taner Sahnesi restorasyon şantiyesinde incelemelerde bulundu. 

İmamoğlu ve Odabaşı, incelemenin son durağı olan Haldun Taner Sahnesi’nde incelemelere ilişkin açıklamada bulundular.

“SAĞLAM BİR KADIKÖY TURU YAPTIK”    

Kadıköy’ün İstanbul’un çok özel noktalarından biri olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Başkanımızla beraber sağlam bir Kadıköy turu yaptık, diyebilirim. Turumuza, inşallah bu yıl sonu açmayı hedeflediğimiz Bostancı-Dudullu metro hattımız ve onun üzerindeki kullanım alanlarıyla ilgili bir programla başladık. O program dahilinde çok önemli bir yer olan Kozyatağı'ndaki büyük bir otopark alanımız var. Onun inşaatını da kontrol ettik” dedi. 

“MODA İSKELESİ, İSKELE OLARAK HİZMET VERECEK”

Ardından Merdivenköy’e gittiklerini, burada 120 kişilik öğrenci kreşinin temelini attıklarını hatırlatan İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ardından Moda İskelesi'nin dönüşüm çalışmalarını tespit ettik. Ki Moda İskelesi, biz devraldığımızda görevi, aslında bir özel işletmeyle yapılan usulsüz bir protokol sürecini yaşamaktaydı. Onu devraldık. İskele hizmeti vermesi konusunda da kararlı bir duruşumuz var.” 

 

İLHAN-TURAN SELÇUK KÜLTÜR EVİ

“Sonrasında, yine bir kültürel alan oluşturmak konusunda, İlhan Selçuk ve Turan Selçuk adına geliştirdiğimiz çok özel bir yapıyı ziyaret ettik. Oradan Kadıköy’deki Festival Alanı’na geçtik. Festival Alanı, burada ayrı bir renk oluşturdu. Kadıköy'ün belki de kullanılmayan iskele ucundaki o noktayı, canlı bir hale getirdi. Son olarak da bence hepimizin çok heyecanla beklediği Haldun Taner Sahnesi’ndeyiz. Hem revize edilmesi gerekiyor hem yeni bir statik yapıyla, uzun yıllar hizmet etmesinin sağlanması gerekiyor. Cumhuriyet’imizin 100’ncü yılına giderken, önümüzdeki senenin yazında, ağustosunda burayı hazır etmek ve İstanbullulara sunmak niyetindeyiz.” 

“EŞİT HİZMET BAKIŞ AÇISIYLA YÜRÜYORUZ”

Heyecanlı ve değerli bir Kadıköy gezisi yaptıklarını, yakında ziyareti tekrarlayacaklarını söyleyen İmamoğlu, “Burada iki temel şeyi vurgulamak isterim. Hizmet eşitliği açısından, ne yazık ki geçmiş dönemlerde bazı ilçelerimiz bu anlamda aslında böyle çok arka plana itilmiş, hizmet noktasında çok görülmemiş ilçeler oldular. Siyasi zeminde, siyasi temelde böyle bir ayrıştırıcı gözün aslında büyük fotoğrafta İstanbul'a zarar verdiği net. Biz bunu yaparken, bugün Kadıköy'ü ziyaret ederken, yarın başka bir ilçeyi ziyaret ederken hiçbir siyasi ayrım yapmaksızın, eşit bir hizmet bakış açısıyla yürüyoruz. Bu bahsettiğim yoğun işler, tabii ki 5 yılda geçmişteki eksikliği kapatamaz. Ama en azından sağlıklı bir mesafeyi daraltan süreci yaşatmış olacak. Umuyorum Kadıköy'ün bu geçtiğimiz 2,5-3 yılda çözdüğümüz birçok sorunu gibi, önümüzde kalan yaklaşık 2,5 yıllık hizmet sürecinde de çok ciddi işlere imza atıp, başarıları dönemimizin sonunda hem Kadıköy'e hem İstanbul'a anlatıyor olacağız” dedi.

ODABAŞI: “İBB, KADIKÖY’Ü İMAMOĞLU’YLA HATIRLADI”

İmamoğlu’na eşlik eden Odabaşı, Kadıköy’ün son 25 yılda ihmal edildiğini, unutulduğunu belirterek, “Sayın Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olduğu günden beridir, en azından hatırlandık ve Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy'de kendini hissettirmeye, göstermeye başladı. Kadıköylü olarak, bundan çok mutluyuz. Bahsetmedi ama 100 yıllık bir Kurbağalıdere hikayesini artık konuşmuyoruz. Şimdi etrafında Yaşam Vadisi'ni konuşuyoruz. Oradaki yaşam alanının genişletilmesini konuşuyoruz. Yine bugün, Haldun Taner’in olduğu yerin hemen önünde, pandemi döneminde, İSKİ'nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu çok ciddi bir altyapı yatırımı vardı. Bugün İstanbul'un farklı yerlerinde su baskınları olmuyorsa, İBB’nin yapmış olduğu bu yatırımlar sayesinde olmadı. Geçmişte burasının, sel olduğunda denizle sıfır bir görüntüsü vardı. Bugün onların hiçbirini Kadıköy'de yaşamadık. Bu ve buna benzer birçok sorunumuzu, en azından muhatap bulup, Sayın Başkanımızla beraber geziyoruz Kadıköy'de. Bu da büyük bir tarihi esasında andır. Önümüzdeki hafta içerisinde de başka mahallelerde, İBB’nin yapacağı yatırımları yerinde gezeceğiz ve onları da tamamlayacağız. Ben, tüm Kadıköylüler adına, Sayın Başkanıma, Sayın Ekrem İmamoğlu'na bir kez daha çok teşekkür ediyorum. En azından Kadıköy'ün üzerindeki Büyükşehir’in gölgesini hissetmemizi sağladığı için. Diğer ilçelerle çok mesafemiz var oraya yetişmek için. Ama koşarak geliyoruz. İBB'nin yatırımları sayesinde, onlarla beraber eşit bir hizmet dönemini yaşıyoruz.”

İmamoğlu ve Odabaşı, Kadıköy turunu, Hasanpaşa Mahallesi’ndeki “Kapalı Salı Pazarı”nda noktaladı.

 

 

ARŞİV