"Kadıköy’ün doktoru" Korkmaz Altuğ’a veda

Uzun yıllar Kadıköy Belediyesi’nin sağlık polikliniklerinde hizmet veren, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi baş hekimlerinden Prof. Dr. Korkmaz Altuğ 93 yaşında yaşamını yitirdi

12 Mayıs 2022 - 12:50

Adı 2014 yılında Kadıköy Belediyesi’nin bir sağlık polikliniğine verilen, uzun yıllar Kadıköylülere hizmet etmiş olan Prof. Dr. Korkmaz Altuğ, 11 Mayıs Çarşamba günü, 93 yaşında hayata veda etti. Altuğ’un cenazesi 13 Mayıs Cuma günü öğle namazını müteakip Erenköy Galip Paşa Camii'nden kaldırılacak.

Korkmaz Altuğ,1929 yılında İstanbul’da doğdu. Babasının asker olması dolayısıyla ilk, orta ve lise eğitimini Anadolu’nun değişik illerinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimine devam eden Prof. Dr. Altuğ, 1952 yılında bu okuldan mezun oldu. Hemen ardından cerrahi ihtisasını yapmak üzere gittiği Amerika’da 4 yıl kaldı. Amerika dönüşü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde doçent unvanıyla görevine başladı. Prof. Dr. Altuğ, 1969 ile 1970 yılları arasında Amerika’da Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tezini vererek profesör unvanını aldı. Profesör olarak döndüğü ülkemizde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 15 yıl kürsü başkanlığı yaptı. Sonrasındaki 9 yılda da dekanlık görevini sürdürdü. Prof. Dr. Altuğ, emekli olduktan sonraki 3 yıllık dönemde Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde dekanlık görevi yaptı.

“BENİM İÇİN BÜYÜK ONUR” DEMİŞTİ 

2000 yılından itibaren de tüm bilgi birikimini ve tecrübesini hayata geçirerek Kadıköy Belediyesi’nin sağlık projelerinde yer aldı. Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği başhekimliği görevinde bulunan Prof. Dr. Korkmaz Altuğ’un adı, Kadıköy Belediyesi tarafından, 2014’te Yeldeğirmeni’nde açılan sağlık polikliniğine verildi. 

Prof. Dr. Altuğ, Yeldeğirmeni’ndeki kliniğin açılışında şunları söylemişti: “İsmimin böyle bir polikliniğin yanında yazılması benim için çok büyük bir onurdur. Poliklinik, klinik bunlar benim için çok kutsaldır. Buralar benim bütün hayatımın geçtiği yerlerdir. Daima insan sağlığı için çalışacağım. Benim bütün ömrüm böyle geçti ve böyle geçecek.”

FENERYOLU MUHTARI AKTAŞ’I DA KAYBETTİK

Feneryolu Mahallesi’nde uzun yıllardır görev başında olan Muhtar İbrahim Aktaş da, yakalandığı hastalığa daha fazla dayanamayarak yaşama veda etti.

Feneryolu Mahallesi Muhtarı İbrahim Aktaş, 9 Mayıs Pazartesi günü saat 23.25’te tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. İbrahim Aktaş’ın cenazesi, 11 Mayıs Çarşamba günü Feneryolu Tuğlacıbaşı Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ferhatpaşa Mezarlığı’na defnedildi. Cenazede mahalleli ve yakınlarının yanı sıra Kadıköy’ün muhtarları da hazır bulundu.

 

 

 

 

 


ARŞİV