Kadıköy'ün eczacısı Melih Amca son yolculuğuna uğurlandı

Sadece İstanbul ve Kadıköy değil Türkiye’nin de en eski eczanelerinden Yeni Moda Eczanesi'nin sahibi, Kadıköylülerin nazik komşusu Melih Ziya Sezer, hayatını kaybetti. Sezer, Moda Camisi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı

30 Haziran 2022 - 12:19

1902 yılında kurulan ve Kadıköy’ün tarihi değerlerinden olan Yeni Moda Eczanesi’nin sahibi ve İstanbul'un en eski eczacılarından olan Melih Ziya Sezer 90 yaşında hayatını kaybetti. Sezer, Moda Camisi’nde ailesi, yakınları, sevenleri ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın katıldığı kalabalık bir cenaze töreni sonrasında son yolculuğuna uğurlandı. Sezer'in naaşı Topkapı Mezarlığı'na defnedildi.

Her daim nazik ve beyefendi kişiliği ile Kadıköylülerin yüreğinde yer edinen Melih Ziya Sezer, aynı zamanda Kadıköy’ün yaşayan tarihi gibiydi. 1902 yılında kurulan eczaneyi 1937’den itibaren babası, 1950’den beri de kendisi işletiyordu.

Kadıköy ve Moda’daki değişimlerin, süreçlerin canlı tanığı olan Melih Ziya Sezer aynı zamanda İstanbul’un en eski eczacılarından da biriydi. Sezer bir röportajında mesleği ile ilgili olarak, “Eskiden çoğu ilaç eczanelerde yapılırdı. 1950’den sonra işin içine fabrikasyon ilaçlar girdi. Eskiden eczanelerde öksürük şurupları, kuvvet şurupları, merhemler olurdu. Eczacılık ticaret değil, bir sanattır. Sanattan da bir şeyler üretildiğiniz zaman zevk alınır” diyordu.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Melih abimiz Kadıköy’ün bir değeriydi. Adeta yaşayan bir tarihti. Kadıköylülerin, Modalıların ve bizlerin de çok sevdiği bir insandı. Kendisine rahmet, aileye, sevenlerine sabırlar diliyorum” dedi.

 


ARŞİV