Kadıköy’ün en güzel balkon ve teras bahçesi belli oldu

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği ‘En Güzel Balkon Bahçesi ve En Güzel Teras Bahçesi Yarışması’nın ödülleri belediye bahçesinde yapılan törenle sahiplerini buldu

06 Ağustos 2024 - 18:00

Kent yaşamında yeşil dokunun önemine dikkat çekmeyi ve vatandaşların çevre düzenlemesi konusunda farkındalığını artırmayı amaçlayan Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği En Güzel Balkon Bahçesi ve En Güzel Teras Bahçesi Yarışması sonuçlandı. 

Haziran ayında duyurusu yapılan yarışma için Kadıköy Belediyesi’nin deneyimli uzmanlarından beş kişilik jüri oluşturuldu. Jüri,  balkon ve bahçelerde kullanılan çiçek çeşitliliği, özgünlük, sürdürülebilirlik, geri dönüşüm malzemelerin kullanımı, aydınlatma ve sulama sistemleri, kent bahçeciliği, saksı ve süs eşyalarının uyumu gibi kriterlere göre puanlama yaptı. Mekanın genel tasarımı ve çevreyle olan uyumu, estetik görünüşü ve bakımlılığı ve işlevselliği gibi konulara dikkat  edilen yarışmanın kazananları belli oldu. Yarışmanın ödül töreni  6 Ağustos Salı günü Kadıköy Belediyesi bahçesinde yapıldı. Ödül  töreninde Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ile eşi Nihal Kösedağı da yer aldı. 

GELENEKSEL OLMASI PLANLANIYOR

Kadıköy’ün deprem bölgesinde olmasından dolayı 10 yıldır çok ciddi bir kentsel dönüşüm sürecinde olduğunu vurgulayan Mesut Kösedağı, “Binalar dönüştüğü zaman maalesef bazen ruhlarını, eski bahçelerini kaybediyorlar. Özel alanlardaki evlerin arsalarındaki yeşil alanların sayısı azalıyor” dedi. Kösedağı, “Sizin gibi duyarlı komşularımızın balkonu veya terası sayesinde bir nebze olsa da Kadıköylü vatandaşlarımız yeşili doğayı, çiçeği ve saksıyı yoldan geçerken görebiliyorlar” şeklinde konuştu. Yarışmadaki asıl hedeflerinin, kentsel dönüşümle güvenli konut ihtiyacını sağlarken doğa ile sürdürülebilirlik içerisinde karbon ayak izinin azaltabilmek olduğunun altını çizen Kösedağı, “Bu yıl ilk defa yapıyoruz ve geleneksel hale getireceğiz” dedi. 

“BALKONUMU VE ÇİÇEKLERİMİ ÇOK SEVİYORUM”

Yarışmada balkon kategorisinin birincisi Sibel Güngör, ikincisi Eda Sürmeli, üçüncü ise Burcu Arpacıoğlu oldu. Feneryolu Mahallesi’ndeki balkonuyla birinci olan Sibel Güngör, “Her sene balkonumu düzenlerim, her yılın kendi konsepti var. Balkonumu ve çiçeklerimi çok seviyorum, önceden sardunyalarım ve ortancalarım vardı, sıcaklardan ve karalardan dolayı zarar gördüler. Bu yıl çok çiçek koymadım ama güzel bir begonvilim ve mercan çiçeğim var” şeklinde konuştu. Yarışmaya katılıp birinci olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Güngör, “Çok güzel bir organizasyon, ‘balkonum güzel değil’ demeyin muhakkak katılın” dedi.

13’ÜNCÜ KATTA KÜÇÜK BİR İTALYA

Teras kategorisinin birincisi Sema Gür, ikincisi Emirhan Işık, üçüncü ise Zerrin Özgür oldu. Kozyatağı’nda 13’üncü kattaki terası ile birinci olan Sema Gür, “Şehirde 22 ila 23 katlı binaların çevresinde limon bahçesi yaratmaya çalıştım. Terasımda limon ile kumkat ağaçlarım var, aslında küçük İtalya veya Sicilya gibi bir şey oldu” dedi. Terasında yılların emeği ile birikiminin olduğunu vurgulayan Gür, “Yarışma için özel bir şey yapmadım. Birinci olunca hem çok heyecanlandım hem de çok mutlu oldum” şeklinde konuştu. 

Kategorilerde ilk üçe giremeyip teselli ödülü alanlar ise şöyle; Aslı Gültekin Kılıçoğlu, Sevin Patçı Yılmaz, Tuğbanur Eroğlu, Ayşe Berna Engin, Esra Kanburoğlu, Solmaz Çakmakçı ve Aytül Karabina.  

 

ARŞİV