Kadıköy'ü 2015'de neler bekliyor ?

Kadıköylü Astroloji Uzmanı Asude Argun, ilçemizin 2015 astrolojik yorumlarını Gazete Kadıköy için kaleme aldı.

25 Aralık 2014 - 15:23

Kadıköylü Astroloji Uzmanı Asude Argun, ilçemizin 2015 astrolojik yorumlarını Gazete Kadıköy için kaleme aldı. Argun, 23 Mart 1930’da ilçe olduğu için, Koç burcuna mensup olan Kadıköy’de, 2015’te halkı ilgilendiren projelerin daha çok gündeme geleceğini ifade ediyor.  

 
 

 

KADIKÖY’DE 2015 ASTROLOJİ YORUMLARI
Güzel Kadıköy’ün astrolojik haritasına birlikte bakalım. İlçe olduğu 23 Mart 1930 tarihinin gökyüzü haritasında kadersel semboller yer almakta… Öncelikle Koç burcunun gücünü elinde tutmakta. Gözü pek, cesaretli insanların adeta bir sembolü. Girişken, ilklere adım atan, bildikleri uğruna savaşan bir güç taşımakta. Ama bu gücü her dakika göstermek yerine vakti, zamanı gelince ortaya koymayı seçer. Enerjisini daha barıştan, rahattan, huzurdan yana ortaya koyar. Değerleri, kuralları koruyan, kollayan, geleneksel yönleri de ağır basmakta…
Bu sene neler oluyor diye bakarsak; halkı ilgilendiren projeler daha çok gündeme geleceğe benzer. Özellikle kadınlarla ilgili yapılandırmalara ağırlık verilebilir. Kadın, çocuk ve yaşlılarla ilgili konuların düzenlenmesi gerekebilir. Ancak bunları yaparken maddi şartları da iyi kontrol etmeli, olmadık masraflar için kontrollü olmalı…
     Peki Kadıköy’de yaşayan bizler için ne diyor gökyüzü bize?
Yükselen burcunuza göre okumanızı tavsiye ederim.
-Koç ve Yükselen Koç’lar:
Bu yıl spor, sanat, hobi gibi alanlarda oldukça başarılı olabilirsiniz. Yaptığınız işleri sergilemek, sahnelemek, alkış almak için destekleneceksiniz. Aşk hayatınızda coşkulu, neşeli olacaksınız. Çocuklarla ilgili konularda önemli gelişmeler olabilir. Bu genel olumlu halin etkisiyle spekülasyonlara açık olmamalı, risk almamalısınız.
Bu yıl zorlandığınız ve mücadele etmeniz gereken konular ise yabancılar, yurt dışı, akademik ya da hukuksal alanda ortaya çıkacak. Kendinizi geliştirmek, daha akademik seviyede bilgi almak için adım atmalısınız. İthalat, ihracat ya da turizmle uğraşıyorsanız da blokajları aşmalısınız. Hukuksal konularda, medya, basın yayın alanının da disipline olmalısınız.
-Boğa ve Yükselen Boğa’lar:
Bu yıl şanslı olduğunuz alanlar ev, aile ve yerleşimle ilgili konular. Ev satın almak, taşınmak, tadilat yaptırmak için fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Yanı sıra aileye yeni katılan üyelerle neşeniz artabilir. Ebeveynleriniz, büyükleriniz ya da yakınlarınızla ilgili olumlu gelişmeler sizi ruhen rahatlatacak. Fırsatınız oldukça aile köklerinizle ilgilenmeli, doğaya, toprağa yönelmelisiniz.
Bu senenin mücadele alanı ise maddi konular, ortaklaşa kazanımlar. Ortaklaşa gelirlerinizi kontrol altına almanız ve finansal konuları idare etmeniz gerekecek. Başta eşinizden gelen kazançlarda bazı daralmalar olabilir. Ortaklıktan elde ettiğiniz gelirde zorlanabilirsiniz. Miras, vergi, prim, nafaka gibi konularda da çaba harcamanız gerekebilir.
-İkizler ve Yükselen İkizler:
Yıl içinde şanslı olduğunuz konular yakın çevrenizden yana... Yıl içerisinde bolca seyahat yaparak birçok şey öğrenebilirsiniz. Kardeş, komşu ya da kuzenlerinizle ilgili farklı ama olumlu gelişmeler olabilir. Bilginizi artıracağınız bu süreçte, öğrendiklerinizi etrafınızla da paylaşacaksınız. İletişim gücünüz artacağı için her türlü diyalogda başarılı olacaksınız.
Senenin zorlu konusu ise partnerinizle ilişkiniz... Eşinizin yaşadığı bazı zorlukları sizin omuzlamanız gerekebilir. Ortalıktan yana sorunlar çıkabilir. Anlaşmalar yaparken, yeni adımlar atarken, ilerde kısıtlanmamak için önlemler almalısınız. Aynı yola baş koyduğunuz insanlarla ilişkiniz sınanacak. İşin güzel tarafı evli değilseniz, ilişkinizi ciddileştirmek için evliliğe adım atabilirsiniz.
-Yengeç ve Yükselen Yengeç’ler:
Sizin için senenin şanslı konusu parayla, kazançlarınızla ilgili... Bu sene birikimlerinizi daha doğru değerlendirme yolları arayabilirsiniz. Düzelen koşullara göre hareket etmeli ve bütçenizi toparlama yolunu bulmalısınız. Kaynaklarınızı iyi değerlendirmeye çalışmalısınız. Yatırım yapmanız çok yerinde olacak.  
Bu sene zorlandığınız konulara gelirsek, ofis hayatınızdaki zorluklar dikkat çekmekte. Çalışma şartlarınıza, gündelik hayatınızın temposunun yoğunluğunu azaltmalısınız. Detaylı çalışmanız, hizmet vermeniz, astlarınızla ilişkilerinizi düzenlemeniz gerekecek. Detaylara yoğunlaşmanız, analiz etmeniz, ustalığınızı göstermeniz gerekecek. Sağlığınız her zamankinden daha ön planda olacak. Diyetinize, hijyeninize, rutin uygulamalarınıza dikkat etmelisiniz.
-Aslan ve Yükselen Aslan’lar
Bu sene şanslı olacağınız konular, kişisel alandadır. Pek çok alanda öne çıkacak ve dikkat çekiyor olacaksınız. İyileşen şartlar sayesinde yeni kararlar almakta zorlanmayacaksınız. Sağlığınızda gözle görünür iyileşmeler olacak. Bu ilişkilerinize de yansıyacaktır. Evli olanlar kendilerini daha güvende hissedecekler, bekarlar ise evliliğe doğru gidecekler.
Tabii ki sene içinde bu kadar da şanslı olmadığınız, hayatın gerçekleriyle uğraşmak durumunda olduğunuz konular da var. Aşk hayatınızda zorluklar yaşamakta olabilirsiniz. Hayattan zevk almakta, eğlenmekte ya da kendinizi rahatça göstermekte zorlanabilirsiniz. Çocuklarınız varsa artan sorumluluklarınız neşenizi kaçırabilir. Ancak sorunların üstüne gitmeli, ilişkilerinizi ciddiye almalı, kendinizi geliştirmeye özen göstermelisiniz.
-Başak ve Yükselen Başak’lar
Bu yıl şanslı olduğunuz konular, geçmiş konuların, eskiden yaptığınız fedakarlıkların size geri dönmesi olacak. Kendinizi dinleyebileceğiniz, arınabileceğiniz bir olumlu dönemden geçmektesiniz. Geçmişte yaptıklarınızı analiz ederek, tecrübelerinizi ortaya çıkarmalısınız. Gizli bir elin sizi koruduğunu hissedebilirsiniz. Yurtdışı bağlantılı işleriniz varsa rahatça ilerleyeceksiniz.
Bu sene zorlandığınız konular ise daha çok ebeveynleriniz, eviniz ve ailenizle ilgili olacak. Ailenizde yaşayacağınız sıkıntılar sebebiyle hayatın tüm yükünü omuzlarınızda hissedebilirsiniz. Anne ya da babanızın sağlığı sizi biraz üzebilir. Adeta doğum sancısını anlatan bu dönemle birlikte, hayatınızda önemli bir çıkışı yaşamakta olduğunuzu anlamalısınız. 
-Terazi ve Yükselen Terazi’ler:
Bu sene şansınız sizi daha da sosyalleştirecek. Yeni gireceğiniz dernek, grup ya da cemiyetlerde doğal olarak ilgi çekeceksiniz. Kalabalıkların, dostların içinde yer alacaksınız. Adımlarınızı ortaklaşa işlerden yana atmanız, kolektif ihtiyaçlara odaklamalısınız. İşten elde ettiğiniz kazancınız artabilir, işvereninizin durumu daha iyi bir hal alabilir.
Yılın zorlu alanı ise yakın çevreyi kapsamakta. Kardeşler, kuzenler, akranlar, komşular arasında zorlanabilirsiniz. Onlara yardımcı olmanız, bazı yüklerinizi hafifletmeniz gerekebilir. Ticari hayata atılmak istiyorsanız gerçekçi olmalı, risk almadan ilerlemelisiniz. O zaman kalıcı başarılar elde edebilirsiniz.
-Akrep ve Yükselen Akrep’ler
Şanslı olduğunuz konular işiniz, kariyerinizde ortaya çıkacak. Çalışmayanlar içinse evlilikle ilgili olumlu konular gündeme gelebilir. Hayat hedeflerinizi rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz doğal şartlar oluşabilir. Önemli kişilerle tanışıp, sosyal statünüzü genişletebilirsiniz. Saygınlığınızı artıracaksınız. Pek işi bir arada yapıp, yükselenebilir, terfi edebilirsiniz.
Bu yılın zorlandığınız alanına bakacak olursak, daha çok maddi konular olabilir. Bazı parasal sorunları çözmeniz gerekecek. Cebinizdeki parayı, üretiminizi, kazançlarınızı korumalı, bunları artırmanın yollarını bulmalısınız. Finansal zorluklar yaşarken, bir yandan da yatırım yapmanız gerekebilir. Bu dönemde sahip olduğunuz şeylerin kıymetini bilerek,  kendinize olan güveninizi daha sağlamlaştıracaksınız.
-Yay ve Yükselen Yay’lar:
Şanslı olduğunuz alanların başında yurtdışı, yabancılar, uluslararası konular ve seyahat gelmekte... Kendinizi manevi anlamda geliştireceğiniz, bilginizi artıracağınız bir süreçten geçeceksiniz. Tanıştığınız kişiler size farklı ufukların kapılarını açacak. Akademik konularda yaptığınız girişimler sandığınızdan daha hızlı ilerlemenizi sağlayabilir. Hukuksal sorunları çözmekte de oldukça şanslı olacaksınız.
Yılın zor konularına baktığımızda kendinizi yeniden yapılandırmanız, ilişkilerinizi revize etmeniz gerekecek. Bekar olanlar evliliği artık ciddiye almalı. Evli olanlar ise şartlarını kontrol etmeli, gereken sorumluluğu göstermeli, hayatlarının kontrolü ellerine almalı. Bu zorlu süreçte sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Sıkı diyetlerden, sağlığınızı tehdit edecek uğraşlardan sakınmalısınız. Sorumluluklarınızın bilincine varmalısınız.
-Oğlak ve Yükselen Oğlak’lar:
Yılın şans getiren konuları daha çok maddi alanda olacak. Eşinizin kazancı artabilir, size destek olabilir. Ortaklaşa işler yapıyorsanız gelirleriniz artacak. Kredi, borç, alacak gibi konularda risk almadan daha rahat ilerleyebilirsiniz. Ne zamandır beklediğiniz paraları tahsil etmek için şansı olacaksınız. Nafaka, miras, prim, geri ödeme, sigorta, hisse, telif gibi alacak ve verecek konularıyla yakından ilgileneceksiniz.
Ancak bu sene bazı kadersel olaylarla karşılaşabilirsiniz. Sabırlı olmanız gerekebilir. Özellikle geçmiş konularla ilgili endişeler yaşayabilirsiniz. Korkularınızı yenmek, görmezden geldiğiniz gerçeklerle yüzleşmek durumunda kalabilirsiniz. İşyerinizde ters giden konuların sorumluluğu üstünüze kalabilir. Sağlığınıza özen göstermeli, endişelerinizi bir kenara bırakmalısınız. 
-Kova ve Yükselen Kova’lar:
Bu yıl ortaklaşa işler alanından oldukça başarılı olacaksınız. Başta evlilik, ortaklık gibi alanlarda yeni adımlar atabilirsiniz. Ne zamandır devam eden ilişkinizi,  bu sene evliliğe çevirebilirsiniz. Eğer evliyseniz eşinizin sayesinde daha büyük fırsatlar elde edebilirsiniz. İş hayatınızda daha uzmanlaşacağınız, profesyonelliğinizi göstereceğiniz, danışmanlık yapabileceğiniz, toplumsal alanda öne çıkabilecek şartlar size destek olacak.
Bu sene sorumluluk almanız gereken konular arkadaşlarınızla ilgili olacak. İş yerinde yönettiğiniz ekibi bir arada tutmakta zorlanabilirsiniz. Ortak hedefleri belirlemeli, bir amaç için organize olmaya çalışmalısınız. İçinde olduğunuz gruplarda ortaya çıkan sorunları sizin çözmeniz gerekecek. Ekipleri yönetmek için yalnız kalabilir, karamsar olabilirsiniz.
Balık ve Yükselen Balık’lar
Yıl içinde şanslı olduğunuz konular ofis hayatınız, çalışma şartlarınızda olacak. İşyerinizi düzenleyip, daha iyileştirebilirsiniz. Hizmet içeren konularda pratik, verimli ve maharetli olmayı başaracaksınız. Size yardım eden kişiler, yardımcılarınız, astlarınızla ilişkileriniz oldukça iyileşecek. Rahatlayan şartlar sebebiyle sağlığınızı ihmal etmemelisiniz. Yaptırmanız gereken tetkik ya da muayeneden yana şanslı olacaksınız.
Bu yılın zorlu konuları ise mesleki alanda kendini gösterecek. Kariyerinizi revize etmek, hayat planlarınızı gözden geçirmek, işle ilgili yeni adımlar atmak için gerçekçi ve kararlı olmak durumdasınız. Bu süreçte iş değişikliği yapabilir, mevcut işinizde ek sorumluluklar alabilir, üzerinizdeki baskının artığını hissedebilirsiniz. İlişkilerinizi geliştirerek sorunlara çözüm bulacaksınız. 
 
Astroloji Uzmanı Asude Argun hakkında
Çocuk yaşlarda başlayan astroloji ilgisiyle 2002’den itibaren profesyonelleşti. Astroloji Birliği Derneği’nde Hakan Kırkoğlu ve Zeynep Süzmen Şen’den aldığı, Temel ve İleri Astroloji eğitimini, en iyi yorum ödülüyle tamamladı. ISAR (The International Society of Astrological Research) Yetkinlik Sınavı'nı başarıyla tamamladı.
Merih Akalın’dan Uluslararası Dirah Akademisi’nin Vedik (Hint) Astrolojisi dersleri aldı. Öner Döşer’den Klasik Astroloji, Horary (Soru) Astrolojisi ve Electional (Seçimsel) Astroloji dersleri birincilikle tamamlayarak, Ustalık Belgesi almaya hak kazandı. Uzun dönem Öner Döşer’in asistanı olarak, AstroArt Astroloji Okulu’nda eğitmenlik yaptı.
Osmanlıca ve Arapça eğitimi alarak, İlm-i Nücum Astroloji kitabını çevirdi. 2012 Anlama Çağı kitabını yazdı. Astroloji’nin sağlıkla işbirliğini geliştirmek için Yükünç Vakfı’nda Opr. Dr. Mehmet Kasım’dan Nefes Eğitimi ve Kadim Bilgelikte Enerji Bedeni Öğretilerine katıldı. Ecz. Müge Kasım’dan Geleneksel Hint Tıbbı olan  Ayurveda eğitimleri aldı. Dünyaca ünlü guru Dr. Vasant Lad’tan Ayurveda ve Nabız Okuma eğitimi aldı ve astrolojik olarak asistanlığını yaptı. Yine dünyaca ünlü üstad Ohashi’nin Doğu Teşhisleri ve Bilgeliği eğitimine katıldı. Konusunda uzman doktorlardan İrodoloji (Gözden Teşhis) eğitimi yanı sıra, İbni Sina Tıbbı konusunda pek çok eğitim aldı. Gemoloji (Değerli Taşlar) eğitimlerini başarıyla tamamladı.
2011’den beri Kadıköy, Fenerbahçe’de “Jüpiter Danışma Astroloji ve Kişisel Gelişim Merkezi” sahibi olarak astroloji eğitimi vermekte ve kişisel danışmanlık yapmaktadır.
 

 

 


ARŞİV