Kadıköy anılarda belleğini arıyor

Kadıköy Kent Konseyi Tarihi Kültürel Miras ve Kent Belleği Çalışma Grubu, Kadıköy’ün sokak sokak, mahalle mahalle anılarını toparlayacak.

12 Aralık 2012 - 15:39

Kadıköy Kent Konseyi Tarihi Kültürel Miras ve Kent Belleği Çalışma Grubu, Kadıköy’ün sokak sokak, mahalle mahalle anılarını toparlayacak.

Baran ÇEVİK
 
Kadıköy Kent Konseyi Tarihi Kültürel Miras ve Kent Belleği Grubu yeni projesi için kolları sıvadı. Proje kapsamında Kadıköy’ün muhtarlarıyla yan yana çalışmalar yürütülerek, Kadıköy ile ilgili belki de gün yüzüne çıkmamış olaylar, konular ve kişiler Kadıköy’ün belleğine kazandırılacak. Kadıköy Kent Konseyi Tarihi Kültürel Miras ve Kent Belleği Bülteni için ilk toplantı Kadıköy Belediye Meclisi’nde 6 Aralık Perşembe günü gerçekleştirildi. Belediye Meclisi Başkanı Nüvit Şahlıoğlu, Meclis üyeleri, Kadıköy’ün muhtarları ile Tarihi Kültürel Miras ve Kent Belleği Komite üyelerinin katıldığı toplantıda; her muhtarlıkta konuyla ilgili bir anı defteri bulundurulması ve Kadıköy’ün belleğinin oluşturulmasında muhtarların etkin bir rol üstlenmesi kararlaştırıldı. Kadıköy Kent Konseyi Tarihi Kültürel Miras ve Kent Belleği Çalışma Grubu Başkanı Hüseyin Fahri yaptığı açıklamada; “Kadıköy Kent Konseyi Tarihi Kültürel Miras ve Kent Belleği Çalışma Grubu, Kadıköy’deki geçmişin izlerini arıyor. Kim bilir belki eski bir fotoğraf, belki de bir mektup ya da geçmişten kalma bir anı… ‘Kadıköy’de yaşamak ayrıcalıktır’ sloganını her Kadıköylü bilir. Kadıköy Kent Konseyi’nin Tarihi Kültürel Miras ve Kent Belleği Çalışma Grubu, bu slogan ışığında Kadıköy’de yaşamak ayrıcalıktır ama Kadıköy’de anılarımızla yaşamak ve onları ilelebet yaşatmak, bu ayrıcalığa daha çok anlam katacaktır. Tabii, geleceğimize ışık tutacak bu tarihi bilgiler ve belgeler, değerli muhtarlarımızın ve mahalle sakinlerimizin anı defterine katkılarıyla oluşacaktır” dedi. Kadıköy ilçesinin geçmişini, Kadıköylüler vasıtasıyla tanımak ve tanıtmayı amaç edinen Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu, Kadıköy Kent Konseyi Başkanı Nüvit Şahlı oğlu önderliğinde mahalle muhtarlarına anı defterlerini verdi. “Bu mahallede kaç yıldır oturuyorsunuz, geçmişten özlemini duyduğunuz neler var, mahallenizle ilgili ilginç bir anınızı anlatır mısınız, mahallenizde eskiden olup şimdi yok olan tarihi eser ve olaylarla ilgili bilgi ve belgeler var mı” gibi sorulara cevap bulmayı hedefleyen Çalışma Grubu, geçmişten günümüze Kadıköy’ümüzün bir profilini çıkarmış olacak.
 
 
 
 
 

ARŞİV