Kadıköy Ayakta

Birleşik Haziran Hareketi, “Laik ve bilimsel eğitim için ayaktayız” sloganıyla 43 ilde ilde yürüyüş yaptı

16 Ocak 2015 - 11:03
Birleşik Haziran Hareketi, zorunlu din derslerine, okulların İmam Hatipleştirilmesine, çocukların ucuz iş gücü havuzusuna sokulmasına karşı, 11 Ocak Pazar günü Türkiye genelinde sokağa çıktı.
“Laik ve bilimsel eğitim için ayaktayız” sloganıyla 43 ilde yürüyüş yapıldı. Yürüyüş gerçekleştirilen yerlerden biri de Kadıköy’dü. Kadıköy'deki yürüyüşte diğer illerdeki eylemlerde olduğu gibi “laik eğitim” temalı ve AKP aleyhine sloganları atıldı. Katılımcılar, “Yaşasın birleşik mücadelemiz” sloganı ile yürüdü.
Kadıköy'deki eylemde polis yoğunluğu dikkat çekerken, eylem sırasında ‘müdahale’ anonsu geldi. Kurulan barikat bir süre sonra geri çekildi ve Birleşik Haziran Hareketi basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.
 
9 ŞUBAT’TA OKUL BOYKUTU VAR!
Birleşik Haziran Hareketi’nden yapılan açıklamada da şöyle denildi:
“11 Ocak’ta 45 merkezde on binler olarak yürüdük. Bilimsel ve laik eğitim için bir direniş çağrısı yaptık.
Gericiliği ülkemizi ve bölgemizi olduğu kadar vahşetiyle insanlığı tehdit ediyor. Laik ve bilimsel eğitim mücadelesi geleceğimizi bu karanlığın pençesinden kurtarma mücadelesidir.
Bu kavgayı büyütmeye kararlıyız ve azimliyiz.
AKP’nin çocuklarımızı dini tahakküm altında esirleştirmesine izin vermemek için, 11 Ocak’ta başlattığımız yürüyüşümüzü 9 Şubat haftasında okul boykotları ile büyüteceğiz. 
Bugünden itibaren Haziran Meclisleri bulundukları her yerde okul boykotlarını örgütlemek üzere çalışmalarına başlamıştır.
Eğitim emekçilerini, velileri, gençleri ARTIK YETER diyen herkesi 9 Şubat haftasındaki boykotu birlikte örgütlemeye çağırıyoruz.
AKP’nin kendi güdümündeki Eğitim Şurası’nın önerilerine dayanarak zorunlu din derslerini Ana Okullarına indirmesine, tüm okullarımızın İmam Hatipleştirilmesini birlikte engelleyelim.

 


ARŞİV