Kadıköy Belediyesi kadınlarla buluşuyor

Kadıköy Belediyesi, kadın ve toplumsal cinsiyet politikalarını oluşturmak için kadınları açık foruma davet ediyor

19 Kasım 2015 - 16:27

Kadıköy Belediyesi kadınlara yönelik hizmet ve politikalarını kadınlarla belirleyecek.  Geçtiğimiz yıl “Belediyelerin Anayasası” olarak tanımlanan beş yıllık stratejik planı Kadıköylülerle, onların öneri ve talepleri doğrultusunda hazırlayan Kadıköy Belediyesi şimdi de kadın politikalarını kadınlarla birlikte belirlemeye hazırlanıyor.
Kadın ve toplumsal cinsiyet politikalarında bütüncül ve katılımcı bir yaklaşım ve yol haritası oluşturma hedefinde olan belediye, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı kadınlarla birlikte hazırlamak üzere bir çalıştay düzenleyecek.
“Kadıköy için Yerel Eşitlik Eylem Planı Çalıştayı”,  21 Kasım Cumartesi günü Kozyatağı Kültür Merkezi Kadıköy Belediyesi Meclis Binası’nda gerçekleşecek. Çalıştayın, Kadıköy’de toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yerel yönetimin, akademisyenlerin, STK’ların, kadın örgütlenmelerinin ve Kadıköylü kadınların bir araya gelerek fikir üretebileceği bir zemin olması amaçlanıyor.

KADIKÖY KADIN FORUMU
Katılımcı yerel yönetim yaklaşımıyla düzenlenecek olan bir günlük buluşmanın ilk yarısında kadınların öneri ve taleplerinin alınacağı, yalnızca kadınların katılımına açık “Kadıköy Kadın Forumu” düzenlenecek. Ayrıca, forum öncesinde “Yerel Yönetimler ve Kadın” başlıklı çerçeve sunum, Yüksek Şehir Plancısı Yıldız Tokman tarafından yapılacak.
Günün ikinci yarısında ise Kadıköy’ün yerel eşitlik eylem planının temelini oluşturması düşünülen beş ayrı konu başlığı altında, beş farklı atölyeye dağılımla bir çalıştay gerçekleştirilecek. Çalıştayda ilgili STK, kamu idaresi, yerel yönetim, akademisyen ve yurttaşlar bir araya gelerek görüş, öneri, deneyim ve uzmanlıklarını paylaşacak.
Düzenlenecek atölyelerde Kadıköy’deki mevcut durum, uygulama ve hizmet önerileri ile işbirliği, eşgüdüm ve sürdürülebilirlik olanakları ele alınacak. Atölye Kadıköy’ün yerel eşitlik planlarının temel bileşenini oluşturması hedefleniyor.

Atölyelerde tartışılacak beş ana başlık şöyle:

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele
Kentsel Hizmetler ve Kadın 
Kadın ve Sağlık
İstihdam ve Eğitim
Toplumsal Cinsiyet Farkındalığı

KADINLARIN “MOR AKADEMİ”Sİ
Mor Akademi, Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl kapılarını açan kent ve düşünce merkezi Kadıköy Akademi çatısı altında düzenli toplantılar yapan bir “kadın buluşma ağı”.
Mor Akademi ilk toplantısını, yerellik, toplumsal cinsiyet ve kadın dostu kent kavramlarına ilgi duyan bir grup kadının, Kadıköy Akademi’nin daveti üzerine bir araya gelmesiyle Temmuz ayında gerçekleştirdi.
Mor Akademi yaş ve statü ayrımı olmaksızın toplumsal cinsiyet eşitliği konusuyla ilgilenen kadınların gönüllü katılımıyla genişlemeye devam ediyor.
Ağın iletişimi e-posta grubu üzerinden sağlanıyor ve toplantı tarihleri ile gündemler katılımcı bir perspektifle belirleniyor. E-posta grubunu kullanan kadınlar, toplumsal cinsiyete dair her türlü etkinliğin duyurusunu paylaşarak birbirlerini haberdar kılabiliyor.
Mor Akademi, Ekim ve Kasım aylarında gündemini Kadıköy için Yerel Eşitlik Eylem Planı Çalıştayı’nın düzenlenmesi olarak belirledi ve şimdi bunu hayata geçiriyor.

Kadıköy Belediyesi Akademi:  19 Mayıs Mah. Bayar Cad. Sultan Sok. No:18 PK:34736
Kadıköy / 0216 411 48 33-34 / [email protected]




ARŞİV