Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri'ne davetlisiniz

Bu yıl altıncısı yapılacak olan Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri, 13-16 Aralık günleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi’nde, Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri’nin katkısı ile gerçekleşecek.

05 Aralık 2012 - 13:30
Bu yıl altıncısı yapılacak olan Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri, 13-16 Aralık günleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi’nde, Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri’nin katkısı ile gerçekleşecek.
 
Kadıköy Belediyesi, bu yıl altıncısı düzenlenen Kitap Günleri’ne imza atıyor. 13 Aralık Perşembe günü saat 18.00’de CKM’de açılışı yapılacak Kitap Günleri’nin bu yılki onur konuğu Sümerolog Yazar Muazzez İlmiye Çığ olarak belirlendi.
100’e yakın yayınevinin katılacağı Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri’nde; sanat, edebiyat ve siyaset dünyasının önemli isimleri yer alacak. Uğur Dündar, Nedim Şener, Haluk Şahin, Ahmet Ümit, Bedri Baykam, Mustafa Mutlu, Orhan Bursalı, Emre Kongar gibi isimler, söyleşi, imza günleri, atölye çalışmaları, dia gösterileri ve dinletiler ile Kadıköylüler’le buluşacak.
Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri, gönüllülerin çalışmaları ve Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştiriliyor. Kitap Günleri sayesinde bugüne kadar onbinlerce kitap kütüphanelere, Anadolu’daki okullara bağışlandı. Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk yaptığı açıklamada Kadıköy Belediyesi’nin her projesinin geleneksel hale geldiğini, gün geçtikçe daha çok büyüdüğünü belirtti. Öztürk “Amacımız; sanat kenti Kadıköy’de en iyi isimleri biraraya getirmek, Kadıköylüleri kültür, sanat ve edebiyatın içinde tutmaktır. Arkadaşlarımız altıncısını gerçekleştirdikleri organizasyonun, bu yılki ayağında çok çalıştılar. Çok değerli isimleri davet ettiler. Kitap Günleri Kadıköyümüze yakışan hedefe ulaşmakta binlerce insan kitap günlerini ziyaret ederek kültür, sanat, edebiyat ve siyaset dünyasının önemli isimleri ile bir araya gelme, dinleme fırsatı bulmaktadırlar” dedi.
 
MAHMUT YESARİ SEMPOZYUMU
Kitap Günleri bir de özel bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. Koşuyolu’nda bir sokağa adı verilen yazar Mahmut Yesari adına bir sempozyum gerçekleştirilecek.
Yazarın adını taşıyan sokakta bulunan ve şair- yazar söyleşileri, şiir geceleri ve edebiyat panellerine konukluk eden Kadıköy Belediyesi Mahalle Evi’nde üç yıldan bu yana faaliyet gösteren Nükhet Eren Yazarlık Atölyesi, Mahmut Yesari’yi edebiyata tekrar kazandırmak için kolları sıvadı. Yazarlık Atölyesi ekibi, uzun soluklu bir çalışmanın ardında; 1920’li ve 30’lu yılların bu çok okunan yazarını tanıtmak, kitaplarının yeniden basılıp okurla bulaşmasını sağlamak amacıyla bir sempozyum için hazırlıklarını tamamladı.
Eray Canberk’in başından beri desteklediği sempozyum sırasında, Mahmut Yesari’nin hayatı üzerine çekilen bir belgesel filmin gösterimi yanı sıra grubun hazırladığı bir tiyatro oyunu da sahnelenecek. Yazarın romanları, piyesleri, öyküleri ve yazılarının sunulacağı, dönemindeki yerinin konuşulacağı oturumları Eray Canberk, Adnan Özyalçıner ve Sennur Sezer yönetecek. Eserlerine ancak sahaf, kütüphane ve arşiv incelemeleriyle ulaşılan yazarın ailesinin de sempozyuma katılması bekleniyor.
 
 
 

ARŞİV