Kadıköy Belediyesi'nden müteahhitlere uyarı!

Kadıköylülerden ve Kadıköy’de iş yapan firmalardan yardım talep eden kişileri, derhal emniyete ve belediyeye bildirmeleri konusunda uyarıda bulundu

23 Ocak 2015 - 14:33
Berivan TANRIVERDİ

Kadıköy Belediyesi başkan yardımcılarının isimlerini kullanarak müteahhitlerden para talep eden dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suriyelilere para toplama bahanesi ile Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Belediye Başkan Yardımcı Mustafa Günalp ile Mustafa Çetinkaya’nın adını kullanarak inşaat firmalarından para talep eden kimliği belirsiz dolandırıcılara, başkan ve yardımcıları tarafından emniyete 9 Ocak 2015 tarihinde suç duyurusunda bulunuldu.

DOLANDIRICILARA KARŞI DİKKATLİ OLUN!

Kadıköy Belediye Başkan Yardımcı Mustafa Günalp, ”Firma yetkilisinin bana ulaşması ile durumdan haberdar oldum. Dolandırıcıların benim adıma Suriyeli sığınmacılar için yardım topladıklarını söyleyerek 7 ile 10 bin TL arası para talep ettiklerini öğrendim ve bu durumu emniyete bildirdim” diyen konuştu. Günalp, Kadıköy ilçesinde bulunan 125 müteahhiti, “Belediye başkanımız ve yardımcılarının isimlerinin kullanılarak yardım taleplerinde bulunulduğu yönünde bilgiler alıyoruz. Lütfen bu kişileri dikkate almayın. Polisi ve belediyemizi bilgilendirin” yazılı SMS ile uyardıklarını belirtti.

PARA TALEP EDENLERİ EMNİYETE BİLDİRİN

Kimliği belirsiz kişilerin inşaat firmalarını dolandırmak için adını kullandığı bir diğer Belediye Başkan Yardımcısı da Mustafa Çetinkaya. Gazetemize konuşan Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Çetinkaya, Mustafa Günalp’in firmaları uyarmasının hemen ardından kendi adınının da kullanılarak da para talebinde bulunulduğunu söyledi. Çetinkaya, “Olayı bana bildiren firma yetkilisi ile görüşmemden sonra emniyeti bilgilendirdim. Aynı gün başka bir firmanın yetkilisi elinde banka dekontu ile bana geldi ve ‘Suriyeliler için talep ettiğiniz yardımı bankaya yatırdım’ dedi. Hemen bankayı aramasını ve ödemeyi iptal etmesini belittim. Fakat ne yazık ki para, bankanın Beylikdüzü şubesinden çekilmiş” dedi.
Çetinkaya sözlerine son verirken, “Kadıköylülerden, Kadıköy’de iş yapan bütün vatandaşlarımızdan, Kadıköy Belediyesi’nin, başkan ve yardımcılarının adını vererek yardım talep eden kişileri, derhal emniyete ve belediyemize bildirmelerini rica ediyoruz” çağrısında bulundu. 

ARŞİV