Kadıköy Belediyesi’nden kadın haklarında yeni çözümler

Kadıköy Belediyesi ile Kadının İnsan Hakları- Yeni Çözümler Derneği Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol Kadıköy Belediyesi Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi

09 Mart 2017 - 12:35

Kadıköy Belediyesi ile Kadının İnsan Hakları- Yeni Çözümler Derneği Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, Kadıköy Belediyesi Meclisi’nin 8 Mart Çarşamba günkü oturumunda oy çokluğu ile kabul edildi. İmzalanan protokol ile Kadıköy’de yaşayan daha fazla kadının KİHEP’ten faydalanması amaçlanıyor.

Kadıköy Belediyesi Meclisi Üyesi Aydoğan Dülger Kadıköy Belediyesi ile KİHEP arasında imzalanan protokol hakkında söz aldı. Dülger; “Kadın dayanışmasının ve mücadelesinin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Kadıköy Belediyesi olarak kadın dayanışmasına önem veriyor ve bunu destekleyecek projeler üretiyor ve gerçekleştiriyoruz. Potlaç Kadın Dayanışma Ağı’na dâhil olan kadınlarla iş birliğimizi devam ettiriyoruz. Bugün 500’ü aşan kadın bu projenin kendilerine sadece bir satış noktası değil dayanışmanın öneminden söz ediyor. Bugün burada biz kadınlar, kendi hikâyelerimizden aldığımız güçle bir protokol imzalayacağız. Belediyemiz ve KİHEP arasında imzalanan protokol ile kadının insan, anayasal, medeni hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddete karşı stratejileri, kadın sağlığı ve son olarak kadın dayanışması, örgütlenme konularında farkındalık yaratacak. Toplumsal Cinsiyet Komisyonu olarak bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz” diye konuştu.

KİHEP NEDİR?

Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler’in (KİH-YÇ) 1993 -1996 yıllarında Ankara, İstanbul, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yürüttüğü “Türkiye’de kadının insan hakları” ve “aile içi şiddet” konulu saha araştırmaları sonunda Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneği 1995 yılında Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’nı (KİHEP) geliştiridi. KİHEP gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde, yazılı ve sözlü yasaların kadınların yaşamlarını nasıl şekillendirdiği konusunda bilinçlenmesine, hakları ve yasaları öğrenmenin yanı sıra onlar karşısında eleştirel bir bilinç kazanmasına, hakları yaşama geçirme becerilerini edinmesine ve toplumsal değişimi harekete geçirme gücüne ulaşmasına yönelik bir eğitim programı olarak biliniyor.


ARŞİV