Kadıköy Fotoğraf Günleri'ne son başvuru 30 Nisan…

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Kadıköy Fotoğraf Günleri’ne katılmak isteyenlerin 30 Nisan tarihine kadar başvurmaları gerekiyor.

24 Mart 2011 - 11:23


Anadolu yakasının en önemli fotoğraf organizasyonu olan Kadıköy Fotoğraf Günleri’nin bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek. Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda 9-10-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 4. Kadıköy Fotoğraf Günleri, yerli, yabancı, amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçıların katılımına açık.
Fotoamele Fotoğraf Grubu, Kadıköy Belediyesi ve Bostancı Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile her yıl düzenlenen etkinliğe bu yıl yurt dışından da katılımların olması bekleniyor. Küratörlüğünü sanat tarihçi Uğur Karakadı’nın yaptığı etkinliğin genel koordinatörlüğünü fotoğrafçı Ayşe Küçükkurt, teknik yönetmenliğini ise fotoğrafçı Sena Çenkoğlu yapıyor. Profesyonel ve amatörlerin aynı perdede buluşarak saydam gösteriler yaptığı Kadıköy Fotoğraf Günleri’nin bu yıl amatör bölümüne Fotoamele üyelerinin dışından da amatör fotoğrafçı kabul edeceklerini belirten Genel Koordinatör Ayşe Küçükkurt şunları söyledi: “Bu yıl Kadıköy Fotoğraf Günleri’ne yurt dışından da katılımlar bekliyoruz. Ayrıca 2 amatör fotoğrafçı arkadaşımızı ‘Konuk Amatör’ bölüm diye bir bölüm açtık, oraya alacağız. Ayrıca farklı sürprizler de hazırlıyoruz. Tabi bu etkinliğimize sponsor desteği istiyoruz. Fotoğraf sanatına gönül vermiş herkesi etkinliğimize destek vermeye bekliyoruz. 4. Kadıköy Fotoğraf Günleri için amatör başvurular 30 Nisan tarihinde sona erecek. Bu tarihe kadar hem bizim öğrencilerimiz hem de öğrencilerimiz dışından katılacak amatör fotoğrafçılar hazırladıkları saydam gösterilerini PK, 85 Bostancı İstanbul adresine, başvuru formunu doldurup, şartları yerine getirerek gönderecekler. 30 Nisan tarihinden sonra gelen başvurular kabul edilmeyecek. Katılmak isteyen tüm fotoğrafçılar başvuru formu ve diğer açıklamalar için www.fotoamele.com adresini ziyaret edebilirler. Profesyonel başvurular ise 30 Mayıs tarihinde sona erecek. Bu yıl 6’sı bizim öğrencimiz, 2’si konuk olmak üzere 8 amatör fotoğrafçı saydam gösteri yapacak. Amatör bölüm için başvuruda bulunan her fotoğrafçının gösterisi Fotoamele yönetimi tarafından seyredilerek içinden seçmeler yapılacak. Seçilmeyen gösterilerin CD’leri etkinlik süresince sahiplerine iade edilecek. Alınmayan CD’ler imha edilecek. Tema olarak ‘Kare Kare Türkiye’yi seçtik. Ülkemizin bilinmeyen ya da az bilinen güzelliklerini gözler önüne sermeyi amaçlıyoruz.”
Küçükkurt ayrıca Facebook’ta kurulan Fotoamele, Ataşehir Fotoğraf Topluluğu ya da Kadıköy Fotoğraf Günleri gruplarına üye olarak hem etkinlik hakkında hem de diğer fotoğraf etkinlikleri hakkında bilgi alınabileceğini de ifade etti. Fotoamele Fotoğraf Grubu’nun 2007 yılında kurularak 2008 yılında aktif olarak çalışmalara başladığını belirten Küçükkurt, “Önümüzdeki dönemde 3 büyük sergimiz var. Biri Bostancı Halk Eğitim Merkezi Fotoğrafçılık sınıfının yılsonu sergisi, biri Kadıköy Belediyesi Suadiye Gönüllü Evi’nde yürüttüğümüz atölye çalışmasının sergisi, bir diğeri ise Fotoamele genel sergisi. Ayrıca yaklaşan genel seçimler için de ‘Seçmenin Gözünden Seçim Sergi Projesi’ adıyla bir proje hazırladık. Detaylı bilgiyi Facebook’tan Fotoamele grubuna üye olarak alabilirler” diye konuştu. Küçükkurt, amaçlarının Kadıköy Fotoğraf Günleri’ni uluslar arası platforma taşımak olduğunu da sözlerine ekledi.
 


ARŞİV