Kadıköy geceleri fotoğrafla renklenecek…

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde, 9-13 Eylül tarihleri arasında 5 gece süreyle saat açık havada fotoğraf sunumları yapılacak.

04 Eylül 2013 - 14:21
Gökçe UYGUN

İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği (ANAFOD) “5 gece fotoğraf” adlı bir etkinlik düzenliyor. Etkinlik kapsamında, 9-13 Eylül tarihleri arasında 5 gece süreyle saat 21.00-22.00 arasında Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde açık havada fotoğraf sunumları yapılacak. Toplam 23 fotoğrafçının 23 sunumuyla katılacağı etkinlikte, maden işçilerinden deniz yaşamına, Venedik’ten Haydarpaşa Garı’na dek pek çok farklı temadan fotoğraflar gösterilecek.

YAZLIK FOTOĞRAF GECELERİ…
Fotoğraf geceleri için “aynı yazlık sinemalar gibi...” benzetmesini yapan Anafod Başkanı Baytekin Kara, “Kadıköy’de 5 gece dolu dolu fotoğraf yaşanacak. Gecelerimizde fotoğraflar aydınlanmamıza, düşünsel beslenmemize, bilgilenmemize, eğlenmemize katkı verecekler. Yazın fotoğraf sunumlarının istenilen yerlerde açık havada yapılabileceğinin örneğini yaratmış olacağız. Bu ve benzeri etkinliklerimizle fotoğraf sunumlarının daha çok yerde,daha çok izleyici ile karşılaşması amaç. İstiyoruz ki hazırlanmasında yoğun bir emek ve bilgi olan bu sunumlar hak ettiği ölçüde daha çok izlenebilsin. Ülkemiz fotoğraf kadrolarının birikimleri ile fotoğrafseverler buluşabilsin. Bu amacımıza uygun olarak bütün kişi ve kurumlarla birlikte üretmeyi sürdüreceğiz” dedi.


ARŞİV