Kadıköy Halk Eğitim'den yılsonu gösterisi

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nin yılsonu programı “Medeniyetlerin Kalbi Anadolu” temasıyla gerçekleştirildi

02 Haziran 2016 - 14:39
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nin yılsonu programı “Medeniyetlerin Kalbi Anadolu” temasıyla gerçekleştirildi. Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Biriminden Sorumlu Müdür Yardımcısı Serkan Gür ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin katılımıyla gerçekleştirilen programda medeniyetlerin beşiği olan Anadolu’nun tarihi, kültürel ve coğrafi özellikleri konu edildi.
Programda kurumun tüm kurslarından Anadolu temalı el sanatları, resim, seramik, cam, çini, takı, ahşap yakma ürünlerin yer aldığı sergi açılışının ardından, tiyatro, müzik, halkoyunları ve defile etkinlikleri sergilendi.

OKUMA YAZMA ÖĞRETTİLER
Kurum Müdürü Hülya Narsap konuşmasında, sadece bu yıl Kadıköy’de halen okuma-yazma bilmeyen 217 yetişkine okuma yazma öğrettiklerini, aile eğitimleri ile 505 ebeveyne çocuklarını en doğru şekilde eğitebilmelerinin yolunu gösterdiklerini belirtti. Narsap 271 öğrenciye satranç, tiyatro, halk dansları, spor kursları düzenlediklerini, 2015-2016 öğretim yılında açılan akademik, kültürel ve sanatsal olmak üzere toplamda 894 kursta 17 bin 798 kursiyere ulaştıklarını, iki farklı uluslararası projeye de öncülük ettiklerini vurguladı. 

ARŞİV