Kadıköy hep deplasmanda!

Kadıköy’de amatör futbol kulüplerine ait bir stadyum olmadığı için Kadıköylü futbol kulüpleri hep deplasmanda oynuyor

14 Ocak 2016 - 15:30

Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Amatör Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Taşkın Tuna, Kadıköy’ün stadyum sıkıntısı yaşadığını söyledi. Yıllardır Kadıköy’de amatör sporun içinde yer alan ve Kadıköy Amatör Kulüpler Birliği Derneği Başkanı olarak hizmetlerini sürdüren Tuna, “En büyük şansımız, her zaman söylediğim gibi, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun da bizlere son derece destek olması. Belediyenin amatör spora katkısı tabi ki kesinlikle gerekli” dedi.
Kadıköy Belediyesi bünyesinde ilk kez Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün kurulmasıyla ilçede amatör futbol kulüpleri adına önemli bir gelişme kaydedildiğini ifade eden Tuna, belediyenin yardımlarının da fazlalaştığını söyledi. 

SPOR TESİSİ İHTİYACI
Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul Şubesi’ne kayıtlı 12 amatör futbol kulübünün bünyesinde yer aldığı Kadıköy Amatör Kulüpler Birliği Derneği Başkanlığına 2012’de seçilen Taşkın Tuna, Kadıköy’e, amatör futbol kulüplerinin yararlanabileceği bir tesis kazandırmak için çalıştıklarını söyledi.
Tuna sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim en büyük eksiğimiz ilçede stadyum olmaması. Kulüplerimizin ne antrenman ne de maç yapacak sahası yok. Baştan beri hep vurguluyoruz. Hep deplasmandayız. Ücret ödeyerek antrenman yapıyoruz. Bizi en mutlu eden, maçlara giderken takımlarımızın stadyuma ulaşımı için belediyenin araç temin etmesi. Kadıköy’de amatör futbol takımlarının kullanabileceği bir stadyum olmadığı için uzun mesafelerde belediyenin araç desteği sunması büyük kolaylık sağladı” dedi.
Kadıköy’de bir futbol stadyumunun olmaması nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları anlatan Tuna, “Diğer ilçe takımlarıyla mücadele edemiyoruz. Çok gerilerdeyiz. Dediğim gibi her şeyin başı tesis, imkân. Bu imkânlardan yoksun kaldığınız takdirde mücadele gücünüz maalesef gidiyor. Onun için Kadıköy’den çok fazla öne çıkan bir takım olmuyor. Kendi sahamızda oynamamız çok daha farklı olur. Antrenmanımızı da çok rahat yaparız. İdman sayımız artar.

ARŞİV