Kadıköy için buluştular

Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri’nin aylık toplantısına katılan Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan, sağlıktan dayanışmaya, sosyal faaliyetlere kadar kentteki pek çok çalışmanın...

08 Aralık 2010 - 14:50

Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri’nin aylık toplantısına katılan Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan, sağlıktan dayanışmaya, sosyal faaliyetlere kadar kentteki pek çok çalışmanın daha verimli olması için çalıştıklarını söyledi.
Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri aylık toplantısı yapıldı. Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri bu ayki rutin toplantısını yoğun bir gündemle gerçekleştirdi. Toplantıda Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri’nin çalışmalarının topluma tanıtılmasından, ilçedeki dayanışma ve kent güvenliğine kadar bir dizi gündem maddesi, yetkililerin de katıldığı önemli bir toplantıyla görüşüldü
SAĞLIKTA FARKLI BİR ANLAYIŞ
Toplantının ikinci bölümüne Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan da katıldı ve kentteki sosyal çalışmaların, dayanışmanın, sağlık faaliyetlerinin daha iyi nasıl yapılabileceği, olması gerekenler konusunda gönüllü temsilcilerinin görüşlerini aldı. “Sağlıkla ilgili farklı bir anlayışı uyguluyoruz. Çeşitli projeler, eğitim çalışmaları gibi. Bu toplantıda bunu konuşacağız. Sonuçlara göre hareket edeceğiz” diyen Mustafa Demircan, gönüllü temsilcilerinden sağlık konusunda daha etkin ve verimli nasıl çalışmalar yapılabileceği konusunda görüşlerini, düşüncelerini aldı. “Fikirtepe, Eğitim, Dumlupınar, Hasanpaşa, Merdivenköy, Rasimpaşa gibi mahallelerde sağlık taramalarına öncelik vereceğiz” diyen ve Kadıköy Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde sağlık alanında da çok etkin çalışmalar içine gireceğini açıklayan Başkan Demircan, gönüllü evlerindeki sağlık etkinliklerinin çok etkili olduğunu da belirtti. Toplantıda 2007 yılından bu yana 76 bin çocuğun diş tedavisinin Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği imkânlarıyla ücretsiz olarak gerçekleştirildiği de vurgulandı.
Toplantının ilk bölümüne Gazete Kadıköy adına katılan Yazı İşleri Yönetmeni Şule Özçelik de, gönüllü çalışmalarının Kadıköylülere tanıtılması ve anlatılmasında Gazete Kadıköy’ün önemli bir işlev üstlendiğini belirterek, gönüllülerin gazeteye önemli katkılar sunduğunu söyledi.
Toplantının üçüncü bölümünde ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis memurları evden hırsızlık konusunda seminer verdi.
Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV