Kadıköy ışıl ışıl

Yeni yılın coşkusu ve neşesi Kadıköy’e erkenden geldi. Kadıköy Belediyesi, cadde ve sokakları ışıklar ve yılbaşı temalı heykeller ile donattı

17 Aralık 2015 - 16:27
Erhan DEMİRTAŞ
Kadıköy Belediyesi, 2016 yılına sayılı günler kala Kadıköy’ü rengârenk ışıklar ve yılbaşı temalı heykeller ile donattı. Başta Tarihi Çarşı olmak üzere, Bahariye Caddesi, Bağdat Caddesi, Altıyol Boğa ve Kadıköy’ün birçok sokağı yeni yıl süslemeleriyle ışıl ışıl oldu.
Kadıköy Belediyesi, tüm Kadıköy’de yeni yılın coşkusunu yaşatmak için müzik programı da hazırladı. Yılbaşı bandosu 22-31 Aralık tarihleri arasında, Kadıköy’deki 21 mahallenin birçok sokağında yeni yıl ezgilerini çalacak.

YENİ YILDAN NELER BEKLİYORLAR?
2016 yılının mutluluğunu erkenden yaşamak isteyen Kadıköylüler, dev ışıklı yılbaşı heykellerin ve süslemelerin önünde fotoğraf çektiriyor. Biz de Gazete Kadıköy olarak Kadıköylülerin 2016 yılından neler beklediğini sorduk. Vatandaşların ortak isteği, hem Kadıköy’de hem de tüm ülkede savaşın son bulması ve bir an önce barış ortamının sağlanması.
Huriye Elmas: Kendi adıma kötü bir yıl geçirdiğimi söyleyemem ama ülke olarak acı dolu bir yıl geçirdik. Maalesef yeni yıla yaklaşırken, bu acılar katlanarak devam ediyor. Umarım 2016 yılı tüm acıların ve sorunların ortadan kalktığı bir yıl olur. Sevgi, barış ve kardeşlik olsun yeni yılda. Çocuklarımın eğitimini tamamlamasını ve iyi ülkede yaşamalarını istiyorum. Bütün temennim bu.
Mustafa Serdar Elmas: Ben lisede okuyorum. 2016 yılı için öncelikli isteğim; liseyi bitirip iyi bir üniversitede eğitim görmek. Ama bunun için ülkenin barış ve sevgi ortamına kavuşması gerekiyor. Benim de 2016 yılı için isteğim tüm ülkede barış ve kardeşliğin yerleşmesi.
Metin Özer: Benim yeni yıldan beklentim şu; herkesin huzurlu ve barış içinde yaşamasını istiyorum. Bir Kadıköylü olarak hem Kadıköy’de hem de tüm ülkede huzur ortamını sağlayabilirsek, yeni yılın coşkusunu dolu dolu yaşayabiliriz.
Ömer Aydın:  Yeni yılın coşkusunu tam anlamıyla yaşadığımı söyleyemem. 2015 yılı büyük sorunlar ile geçti. Başta Suruç ve Ankara olmak üzere birçok katliam yaşadık. Yeni yıla girerken savaş ortamı büyüyerek devam ediyor. 2016 yılına giriyoruz ama içimizde bir burukluk var. Benim yeni yıl için umudum; savaşın son bulması, bir an önce barış ortamının sağlanmasıdır.
Elmas Özbakan: Yaşadığım sağlık problemlerini saymazsak güzel bir yıl geçirdiğimi söyleyebilirim. Ama ülke için çok iyi bir yıl olduğunu söyleyemem. Katliamlar, savaşlar ve ölümlerin yaşandığı bir yıl geçirdik. Benim yeni yıldan beklentim; 1970’li yıllara dönmek. O yıllarda daha çok demokrasi, özgürlük ve sevgi vardı. O yılların atmosferini tekrar yaşamak istiyorum.

ARŞİV