Kadıköy İŞKUR yeni binasında!

İşgücü programlarıyla çok sayıda kişinin meslek sahibi olduğu Kadıköy İŞKUR yeni binasında hizmet vermeye devam ediyor.

11 Eylül 2013 - 10:56
Sümeyye YAMAN

İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Kadıköy Hizmet Merkezi, 5 Ağustos itibariyle Fahrettin Kerim Gökay Caddesindeki binasından Eğitim Mahallesi’ndeki yeni binasına taşındı.
Şube Müdürü Vekili Aziz Doğan, daha önce 20 personelle çalıştıklarını ve çalışma alanının sınırlı olduğunu anımsatarak, yeni binada 88’i iş ve meslek danışmanı olmak üzere 146 kişiyle personel sayısında artış yaşandığını söyledi. Faaliyetlerin aktifleştiğine, taleplerin daha iyi şekilde karşılandığına dikkat çeken Doğan, Kadıköy, Ataşehir, Beykoz, Üsküdar ve Adalar olmak üzere sorumlu olduğu beş ilçede 25 bin işveren ile hizmetlerin sürdürüldüğünü belirtti.  
 
İŞKUR’UN KADIKÖY TOPLANTILARI
Türkiye İş Kurumu’nun verilerine göre 1 milyon 449 bin 484 kişi hizmetten faydalanmak için başvuru yaptı. Başvuruların yüzde 1,4’ünü engelliler oluşturuyor.  Kadıköy İŞKUR ise ayda iki defa Kadıköy Belediyesi Evlendirme salonlarında toplantılar yapıyor, işveren ile engellileri buluşturuyor. Verilerde 2013 yılı Ocak-Temmuz döneminde 449 bin 97 kişinin işe yerleştirildiğine, geçen yılın aynı dönemine göre işe yerleştirme rakamlarında yüzde 68’lik artış olduğuna ve yılın ilk altı ayında açılan 24 bin 764 kurstan ise 229 bin 820 kişinin faydalandığına da yer veriliyor.
Kadıköy İŞKUR, Eğitim Mahallesi 1. Açıkgöz Sokak No:34 adresinde 8.30 - 17.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Başvuru yapmak isteyen işveren ve işsizler kuruma bizzat giderek, iskur.gov.tr üzerinden veya İŞKUR hizmet noktalarından başvurabilir.
 

ARŞİV