Kadıköy–Kartal'da erteleme!

Yoğun İstanbul trafiğine nefes aldırması hedeflenen Kadıköy-Kartal Hattı’nın açılış tarihi, uzayan sinyalizasyon çalışmaları nedeniyle ertelendi.

16 Mart 2012 - 11:10

Yoğun İstanbul trafiğine nefes aldırması hedeflenen Kadıköy-Kartal Hattı’nın açılış tarihi, uzayan sinyalizasyon çalışmaları nedeniyle ertelendi. Daha önce Mayıs'ta açılacağı açıklanan ama şu an hâlâ test sürüşlerinin devam ettiği hattın Temmuz ayında hizmete gireceği ifade ediliyor.

Kadıköy-Kartal arasındaki D-100 karayolunun yükünü hafifletirken, bu aksta hızlı ve kitlesel yolcu taşımak ve iki kıta arasında ulaşımı hızlandırmak için projelendirilen Kadıköy-Kartal metro hattı İbrahimağa İstasyonu’nda Marmaray Hattı ile entegre olacak. Aynı zamanda Kadıköy istasyonu vasıtasıyla deniz bağlantısı sağlanacak. 9 şiddetindeki depreme dayanıklı olarak tasarlanan ve günde 1.5 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip Kartal-Kadıköy metro hattında toplam yolculuk süreci yarım saate yakın olacak. 22 kilometrelik Kadıköy-Kartal metro hattında toplam 16 istasyon yer alıyor. Kadıköy-Kartal metro hattı ile Marmaray, Yenikapı- Hacıosman ve Otogar-Bağcılar-İkitelli hatları tamamlandığında Kartal'dan metroya binen bir yolcu Kadıköy'e 29, Üsküdar'a 35, Yenikapı'ya 47, Taksim'e 55, Otogar'a 66, Hacıosman'a 79, Atatürk Havalimanı'na 79, Olimpiyat Stadı'na ise 89 dakikada ulaşabilecek.

ARŞİV