Kadıköy Kent Konseyi başkanını seçti

Kadıköy Kent Konseyi, 9. Olağan Genel Kurulu'nu yaptı; Saltuk Yüceer, oy birliği ile yeniden başkan seçildi

03 Aralık 2015 - 16:25
Kadıköy Kent Konseyi, 9. Olağan Genel Kurulu'nu yaptı; Saltuk Yüceer, oy birliği ile yeniden başkan seçildi

Kadıköy Kent Konseyi’nin 9. Olağan Genel Kurulu 28 Kasım Cumartesi günü Kozyatağı Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurula 70 Genel Kurul Üyesi katıldı. Yapılan öneri doğrultusunda Divan Başkanlığına Av. Mehmet Coşkun, Divan üyeliğine ise Mehmet Gıyasettin Görgün ve Esat Temimhan seçildi. Genel Kurula Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da katıldı.
Genel Kurulda mevcut başkan Saltuk Yüceer’in açılış konuşmasının ardından, başkanlık seçimlerine geçildi, yapılan oylamada tek aday olan Saltuk Yüceer, oy birliği ile tekrar Kent Konseyi Başkanı seçildi. Gündem maddeleri üyelerin oyları ile ocak ayında yapılacak Genel Kurul’a bırakıldı.

ORTAK YÖNETİM İÇİN
Başkanlığa seçilen Saltuk Yüceer Genel Kurul’da bir konuşma gerçekleştirdi. Kent konseylerinin,  kent yaşamına yönelik temel ilkelerin hayata geçirilmesinde önemli görevler yürüttüğünü ifade eden Yüceer, “Kent Konseyi demokrasinin tüm aktörlerini içinde barındıran bir çatı olarak çalışmalarını sürdürür. Amacımız merkezi ve yereliyle, Kadıköy ilçesinde faaliyet gösteren tüm kamu hizmetinden sorumlu kamu kuruluşlarını ve halkın temsilcisi; vakıf, dernek, sendika meslek odaları ile faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarını ortak yönetimin gerçekleşmesi, çok sesliliği ve çoğulculuğu sağlamak amacıyla bu çatı altında toplamaktır” değerlendirmesini yaptı.
Kent konseylerinin, kamusal ve özel paydaşlarla işbirliği yaparak, kentteki yaşam kalitesini en üst düzeye taşıyacak çalışmaları yapması gerektiğini belirten Yüceer, Kadıköy’ün gelişmişliği, hemşerilik bilinci ve katılımcılık geleneğinin Kent Konseyi’nin çalışmalarını kolaylaştırdığını vurguladı. Yüceer, Kadıköy Kent Konseyi olarak, Kadıköy kentinin tarihi, sosyal ve kültürel kimliğine zarar verecek ve kamu yararı olmayan sadece rant odaklı imar faaliyetlerine de karşı çıkacaklarını belirtti.

BİLİME DESTEK
Kadıköy Kent Konseyi Sosyal Hizmetler ve Kent Yoksulluğu Çalışma Grubu’nun yürüttüğü sosyal projeler kapsamında orta öğrenimde okuyan 20 öğrencinin bilim deneylerine katılarak, uzay gözlemleri yapmaları sağlandı. Öğrenciler, Eskişehir Bilim Merkezi ve Sabancı Uzay Evi’ni ziyaret etti.  Kent Konseyi Çalışma Grup sözcüsü Asuman Ermurat,  Saltuk Yüceer’e desteklerinden dolayı teşekkür etti. Saltuk Yüceer’e plaketini Kadıköy Belediye Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu verdi.

ARŞİV