Kadıköy Kent Konseyi Genel Kurulu yapıldı

Kadıköy Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu, 15 Kasım Cuma günü, Kozzy Kültür Merkezi Salonu’nda yapıldı.

18 Aralık 2013 - 09:37
Kadıköy Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu, 15 Kasım Cuma günü, Kozzy Kültür Merkezi Salonu’nda yapıldı.
 
Açılış, Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları adına saygı duruşuyla başladı.
Gündem gereği, Başkanlık  Divanı seçimi için; Erdoğan Karadeniz, Mustafa Yavuz, Yıldırım Derya’nın verdikleri önerge gereği, Av. Ünsal Tüzün, Kurul Üyeliklerine de Asiye Yavuz ile Nilüfer Canpolat önerilerek oya sunulup, oy çokluğu ile Divan’a seçildi.
Seçimin ardından Genel Kurula katılan, İstanbul CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, kürsüye geldi. Sivil Toplum Kuruluşlarının işlevleri anlatan ve Anadolu’dan okumak için gelenlerin entegre edilmelerinin sağlanması gerektiğini ifade eden Ögüt, kent bilincinin geliştirilmesi konusunda derneklere ve STK’lara büyük görev düştüğünü vurguladı ve bu konulardaki deneyimlerini paylaştı.  
Konuşmanın ardından Divan Başkanı Av. Ünsal Tüzün’ün gündem taslağının maddeleri okundu ve Divan’a verilen önerge oy birliği ile kabul edildi.
Meclisler ve çalışma Guruplarının bir yıllık etkinlikleri, PowerPoint sunumlarla gerçekleşti. Çalışma grubundan söz alanlar konuştu .Daha sonra üzerinde görüşüldü ve tartışıldı.
Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı M. Nüvit Şahlıoğlu, üyeler tarafından yeniden aday gösterildi ve oy çokluğu ile Kadıköy Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı seçildi. 
Kadıköy Kent Konseyi Genel Sekreteri Erdoğan Karadeniz, Mustafa Yavuz ve Seval Özkan da kısa birer konuşma yaptılar.
Yürütme Kurulu Asil Üyeliklerine ise Dr. Kıvanç Kutluca, Mim. Saltuk Yüceer, Yard. Doç. Dr. Esra Yüksel, Sahrayıcedid Muhtarı Seval Özkan, Işıl Beyazıtlı, Hüseyin Fahri, Müh. Semih Bilgin ve Kıymet Gürzoğlu seçildi.
Seçimin ardından Divan Başkanı Av. Ünsal Tüzün, ,teşekkür ederek toplantıyı bitirdi.
Kadıköy Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Yeni Dönem ilk toplantısını, 26 Kasım Salı günü Kent Konseyi Binası'nda yaptı. Toplantıda, Nesil Özen oy birliği ile yeni Kent Konseyi Genel Sekreteri seçildi.

ARŞİV