Kadıköy Kent Konseyi ilçemizi konuştu

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde toplanan Kadıköy Kent Konseyi’nin toplantısında ilçenin sorunları masaya yatırıldı...

29 Aralık 2010 - 15:47

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde toplanan Kadıköy Kent Konseyi’nin toplantısında ilçenin sorunları masaya yatırıldı.

Kadıköy Kent Konseyi geçtiğimiz hafta Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’inde toplandı.
Açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Yürütme kurulu üyesi Nüvit Şahlıoğlu, “Kent Konseyi çalışmalarını gruplar halinde yapıyoruz. Bu toplantımızda; Kadıköy’ün planlı ve sağlıklı gelişmesini, deprem olgusunu ve bunun kadar önemli bir sorun olan trafik konularını konuşacağız” dedi.
Toplantıda ilk olarak söz alan Erol Özyurt, Kadıköy’ün genel sorunlarını anlatırken, Cemal Gökçe deprem olgusundan bahsetti. Gökçe, “Birçok proje deprem yönetmeliğine uygun değil. Fen-mühendislik kurallarına göre denetliyorlar ama yeterli değil. Son dönemlerde ‘kentsel dönüşüm’ ifadesi de moda oldu, binaların yüksekliği artmaya başladı.
Önceden gezdiğimiz bütün yeşil alanlara binalar yapıldı. Deprem sonrası yeşil alanlara çıkılacak yer kalmadı” diye konuştu.
Üçüncü konuşmacı İsmail Acar ulaşım ve dolaşım vizyonundan söz etti. Acar, “Kadıköy’de geçmişte ulaşım, fayton ve tramvaylarla sağlanırdı. Ancak nüfusun artmasıyla birlikte ulaşım sorunu da büyüdü. Trafik yoğunluğunu arttıran en önemli nedenlerden biri de otopark. Ana caddelerde park eden araçların ikinci şerit oluşturması, trafiği iyice içinden çıkılmaz hale getiriyor. Polisler de bu konuda bir şey yapmıyor” dedi.
Son konuşmacı Hatice Kurtuluş ise “Tek sorun Kadıköy değil. Tek semt olarak düşünmememiz gerek, çünkü bencillik yapıyormuşuz gibi görünürüz. Herkes kendi semtini düşünürse ve bunu konuşursa işin içinden çıkılamaz hale geliriz. Zannetmeyelim ki tek sorun Kadıköy’de, bu sorunları başka semtlerde de yaşıyor” şeklinde konuştu.
Merve KEÇECİOĞLU


ARŞİV