Kadıköy Kitap Günleri yapıldı

Bu yıl beşincisi düzenlenen Kadıköy Kitap Günleri, 16-17-18 Aralık günleri, Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

21 Aralık 2011 - 09:57

Bu yıl beşincisi düzenlenen Kadıköy Kitap Günleri, 16-17-18 Aralık günleri, Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi’nin her yıl yazarlarla okurları buluşturan etkinliği Kadıköy Kitap Günleri’nin beşincisi 16 Aralık Cuma günü yapılan açılış töreniyle başladı. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve çok sayıda edebiyatçının katıldığı açılışta, 5. Kitap Günleri’nin onur konuğu Banu Avar’a plaket verildi. Avar ise onur ödülüne layık görüldüğü için çok mutlu olduğunu ancak bu ödülü tutuklu gazeteci Müyesser Yıldız’a vermek istediğini söyledi. Onur konuğu Banu Avar, plaketi Müyesser Yıldız’a iletmek üzere eşi Naci Yıldız’a teslim etti.
Plaket töreninde kısa bir konuşma yapan Başkan Öztürk de, Kadıköy Kitap Günleri’nin yazarlarla okurların buluşma noktası olduğuna dikkat çekti ve düzenleyenlere teşekkür etti. 
Caddebostan Kültür Merkezi’nde üç gün süren Kitap Günleri’ne 50’den fazla yayıneviyle 500’e yakın yazar katıldı. Etkinliği gezenler arasında ise müzisyen Suavi, sinema oyuncusu ve şair Menderes Samancılar gibi ünlüler vardı.

ARŞİV