Kadıköy okullarına belediye eli

Kadıköy Belediyesi'nin okullara yönelik çalışmaları kapsamında 2001'den bu yana 600'ü aşkın okul elden geçirildi, eksiklikleri tamamlandı, tadilat, bahçe asfaltı, sert zemin kaplama ve spor sahası düzenlemeleri gibi işlemleri gerçekleştirildi.

14 Eylül 2011 - 10:34

Türkiye'deki tüm okullar gibi Kadıköy'deki eğitim kurumları da 2010-2011 eğitim ve öğretim yılına başladı. 1 Eylül günü kapılarını öğrencilere açılan okullar, önceden Kadıköy Belediyesi tarafından elden geçirildi. Öğrencilerin ve öğretmenlerin, sağlıklı ve modern koşullarda olmalarını sağlamayı hedef edinen Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, çalışamlarına yaklaış 3 ay önceden başladı.
Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve orta dereceli okulların tadilat ve bakım işleri yapıldı.
Kadıköy'de projeden yararlanmak isteyen devlet okulları, bir dilekçe ile belediyeye başvuruyor. Hangi çalışmaların yapılmasının istendiği dilekçe, öce Fen İşleri Müdürlüğü'nde değerlendiriliyor. Uygun görülenler onay almak üzere Kadıköy Belediyesi Başkanlık Makamı'na iletiliyor. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ten “olur” alan dilekçeler hemen işleme konuluyor. Ardından da işi yapacak firmanın belirlenmesi için ihaleye çıkılıyor. Böylece o okul için yenileme süreci başlamış oluyor.

HANGİ OKULA NE YAPILDI?

Bu yıl ele alınan okullar ve yapılan çalışmalar şöyle:

• İlhami Ertem İlköğretim Okulu'nun iç boya ve dış boyası tamamlandı.
• Nurettin Teksan ve Melahat Şefizade ilköğretim okullarına dış boya yapıldı.
• Hakkı Değer İlköğretim Okulu'na laboratuvar yapıldı.
• İntaş, İhsan Kurşunoğlu, Mustafa Saffet Anadolu, Atatürk Fen, Avni Akyol Güzel Sanatlar, General Ali Rıza Ersin ve Fenerbahçe liseleri ile Murat Paşa, 29 Ekim, Yeşilbahar, Harun Reşit, İnönü ve Leman Kaya, ilköğretim okullarına iç boya yapıldı.
• Kadıköy Halk Eğitim Merkezi iç boya tamamlandı.

Program kapsamında iç boyası yapılacak olan okullar da şöyle: Kadıköy Moda Kız Teknik Lisesi, Hüseyin Ayaz, Muhsin Adil Binal ve Şener Birsöz ilköğretim okulları.


ARŞİV