Kadıköy planını Meclis'e sordu

Kadıköy planını Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, ‘Haydarpaşa'nın tarihi dokusu korunacak mı?’ ve ‘Atatürk Anıtı kalkacak mı?’ sorularını sordu.

02 Ocak 2013 - 14:57

CHP İstanbul Milletvekili, Kadıköylü Kadir Gökmen Öğüt, TBMM'ye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması talebiyle soru önergesi sundu. Önergede, Haydarpaşa Garı ile Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı sebebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kadıköy Belediyesi arasında yaşanan tartışmaların kamuoyu tarafından da bilindiği anımsatılarak, planda tarihi Haydarpaşa Garı'nın gar, kültürel tesis, konaklama alanı olarak düzenlenmesinin öngörüldüğü, halihazırda Atatürk Anıtı'nın bulunduğu alanın da fuar, panayır ve festival alanı olarak ayrıldığı vurgulandı. Önergede, şu sorulara yer verildi:
 
-“Haydarpaşa Garı’nın hemen arkasındaki alanın tamamı turizm ve konaklama tesisi için ayrılmışken, neden gara bir konaklama tesisi daha yapılması planlanmaktadır?
-Plan hayat geçip Haydarpaşa Garı konaklama tesisine dönüştürüldüğü takdirde garın tarihi dokusu ve işlevinin muhafaza edilmesi mümkün olacak mıdır?
-İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri meydandaki Atatürk Anıtı'na dokunulmayacağına yönelik açıklamalar yapmıştır. Atatürk Anıtı korunacaksa neden anıtın bulunduğu alan için fuar, panayır ve festival alanı düzenlemesi yapılmıştır?
-Planda da görüldüğü üzere İSKİ ve İSPARK gibi fuar veya panayır yapılabilecek başka alanlar varken, ilçe meydanının işlevini yitirmesine ve ortadan kaldırılmasına yönelik bir imar planı hazırlanmasının gerekçesi nedir?”

ARŞİV