Kadıköy, Salı Pazarı’na kavuşamadı

İBB’nin geçtiğimiz yılın haziran ayında hizmete açmayı planladığı Hasanpaşa’daki yeni Salı Pazarı alanında çalışmalar bitirilemedi, açılış tarihi ise belirsiz

13 Mart 2019 - 10:48

İstanbul’un en önemli semt pazarlarından biri olan Tarihi Salı Pazarı, yeni yerine kavuşamadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarla Hasanpaşa’daki alanda “Kültür ve Rekreasyon Merkezi Kentsel Tasarım Projesi” devam ediyor.  2018 yılının Haziran ayında yaptığımız haberde İBB kaynaklarına dayandırarak Kadıköylülere Merdivenköy’deki pazar alanının Hasanpaşa’daki yeni yerine taşınacağı haberini vermiştik. Ancak aradan 9 ay geçmesine rağmen çalışmalar bitirilemedi.

İBB YANIT VERMEDİ

Gazete Kadıköy olarak İBB’ye çalışmaların ne zaman tamamlanacağını ve Hasanpaşa’daki alanın ne zaman hizmete açılacağını sorduk. Fakat yasal süre dolmasına rağmen İBB sorularımıza yanıt vermedi.

AÇILIŞ TARİHİ BELLİ DEĞİL

Konuyla ilgili görüştüğümüz Anadolu Yakası Pazarcı ve Seyyar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Emin Yarar ise çalışmaların henüz tamamlanmadığını belirterek şöyle konuştu: “Haziran ayında açılacaktı ancak ek bir proje çıkartıldığı için süreç uzadı. Kesin bir tarih yok ama seçimden önce ya da seçimlerden hemen sonra açılacağını düşünüyoruz.” dedi.

4 BİN 555 TEZGAH YER ALACAK

Yarar’ın verdiği bilgilere göre projede bir değişiklik olmadı. Projenin detaylarına göre; 31 bin 465 metrekarelik alanın toplam inşaat alanı 79 bin 875 metrekareden oluşuyor. Projenin altı iki katlı otopark, üstü meydan ve yeşil alan olarak tasarlandı. Alan haftada 2 gün cuma ve salı günleri pazar yeri, diğer günlerde ise zemin altı otopark olarak kullanılacak. 32 bin 249 metrekarelik alanda 4 bin 555 adet pazar tezgâhı hizmet verecek.

İKİ KATLI OTOPARK VAR

Pazar yerinin altı iki katlı otopark olarak inşa edildi. 24 bin 100 metrekarelik otopark alanında, 48’i engellilere ait toplam bin 368 araç otoparkı kullanabilecek. Pazar yeri ve otoparkın olası bir deprem anında toplanma alanı olarak kullanılması planlanıyor. Projenin en üst katı ise yeşil alan olarak kullanılacak. Üst katın 2 bin metrekaresi yeşil alan olmak üzere 18 bin 200 metrekare de sosyal donatı alanından oluşacak. Bu alanda oturma bankları ve çocuk oyun alanları da yer alıyor.

MERDİVENKÖY’DE HİZMET VERİYOR

Yaklaşık 9 yıl önce Kuşdili’nden ‘kentsel tasarım’ projesi nedeniyle Hasanpaşa’ya taşınan Tarihi Salı Pazarı 2015 yılında Hasanpaşa’dan Merdivenköy’e taşınmıştı. Merdivenköy’de, E-5 ile Kurbağalıdere arasındaki Medeniyet Üniversitesi’ne ait alana kurulan pazarda çok sayıda pazarcı esnafı hizmet veriyor. Ancak trafik  ve ulaşım sorunları nedeniyle hem esnaf hem de alışveriş yapan vatandaşlar pazarın bir an önce yeni yerine taşınmasını istiyor.

Etiketler; salı pazarı

ARŞİV