Kadıköy Terminal, Doğaçlama Festivali'yle açılıyor

Yeldeğirmeni’nde bir kıraathaneyi tiyatro sahnesine dönüştüren Kadıköy Terminal, 2. Uluslararası İstanbul Doğaçlama Tiyatro Festivali’yle açılışını yapıyor.

16 Mayıs 2013 - 14:25
Yeldeğirmeni’nde bir kıraathaneyi tiyatro sahnesine dönüştüren Kadıköy Terminal, 2. Uluslararası İstanbul Doğaçlama Tiyatro Festivali’yle açılışını yapıyor. Türkiye’den ve dünyadan doğaçlama ustaları Kadıköy Terminal’de buluşuyor.
 
Semra ÇELEBİ
 
İlkini düzenlerken başlayan işbirliğiyle Kadıköy Terminal’in temelini atan istanbulimpro ve AZOT tiyatro toplulukları, yeni sahnelerinin açılışını 2. Uluslararası İstanbul Doğaçlama Tiyatro Festivali’yle yapıyor. Geçen yıl festivali düzenlerken başlayan birliktelik Kadıköy’de ortak bir sahnenin kurulmasına yol açmıştı. Şimdi o sahne yani Kadıköy Terminal, festivalin ikincisine ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de ilk kez geçen yıl yapılan Uluslararası İstanbul Doğaçlama Tiyatro Festivali’nin ikincisi 17-25 Mayıs tarihleri arasında dokuz ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek. ABD, Belçika, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya, Kanada, Yunanistan ve Türkiye’den doğaçlama ustalarının tek sahnede buluşacağı festivalin sloganı “Doğaçlama Birleştirir”…
9 gün 9 ülkenin gösterilerini izleme şansı bulacağımız festivalin açılış gecesinde Kanadalı impro grupları Türkiye’den doğaçlama oyuncularıyla birlikte aynı sahneyi paylaşacaklar. 17 Mayıs Cuma akşamı saat 20.30’da başlayacak gecede bu sefer konuklar ev sahiplerini ağırlayacak ve uluslararası oyuncu kadrosu yeni hikâyeler doğaçlayacak.  19 Mayıs Pazar günü Kadıköy Terminal’de iki gösteri var. Saat 19.00’da Hollandalı doğaçlama ustası, çalışmalarıyla Yaşam Boyu Başarı Ödülü almış ilk improcu Marijn Vissers’in moderatörlüğünde Hayat Oyunu isimli gösteri sahnelenecek. İkinci yarıda ise İstanbulimpro’nun özgün hikâye formatı bu yıl San Francisco ve Pekin’den sonra bir kez daha Koray Tarhan moderatörlüğünde uluslararası kadro tarafından oynanacak. Bu gösteride de izleyiciler, yazar olarak oyunun içine girecekler. 20 Mayıs Pazartesi moderatörlüğünü Emrah Deniz’in yapacağı ilginç bir etkinlik var. “İngilizce Yok” adlı gösteride bütün oyuncular kendi dilinde konuşacak. 21 Mayıs Salı ise tiyatro değil bir resim ve müzik buluşması olacak. Yunanistanlı müzisyen Jannis Anastasakis ve ressam Deniz Angelaki renkleri ve notaları buluşturdukları görsel çalışmalarını tamamen doğaçlama olarak ortaya koyacak. 23 Mayıs’ta da kukla gösterileri yapılacak. Birinci yarıda Puppet Impro ile Belçikalı doğaçlama ustası Yann Van Den Branden’in yönetiminde uluslarası festival kadrosu kuklalarla doğaçlıyor. İkinci yarıda ise İki Sandalye adlı gösteriyle iki ülke, iki sandalye, sayısız mekân, sınırsız hikâye buluşacak. Atlanta’dan Jstar’ın festivale hediyesi… 24 Mayıs’ta İtalyan Fabio Maccioni moderatörlüğünde doğaçlama vokal müzikle oyunculuğun harmanlandığı tekrarı olmayan bir gösteri olacak. Festivalin son günü olan 25 Mayıs’ta ise büyük bir kabareyle kapanış yapılacak.
Kadıköy Terminal Sahnesi, Halitağa Caddesi Şadırvan Pasajı’nın içinde. Ayrıntılı bilgiye www.kadikoyterminal.com adresinden ulaşabilirsiniz.
 

ARŞİV