Kadıköy yeni müftüsünü kavuşuyor

Ramazan ayını yaşadığımız bugünlerde, Kadıköy’ün yeni müftüsü de belli odu. İzmir İl Müftü Yardımcısı İlyas Öztürk İstanbul Kadıköy ilçe Müftülüğü’ne atandı.

09 Ağustos 2012 - 11:38

Mustafa SÜRMELİ

Ramazan ayında Kadıköylülere müjdeli haber. Avni Şahin’in emekli olmasıyla boşalan Kadıköy İlçe Müftülüğü koltuğuna tecrübeli bir isim atandı. Daha önce İzmir İl Müftü Yardımcılığı görevinde bulunan İlyas Öztürk, Kadıköy İlçe Müftülüğü görevine atandı.

ÖZTÜRK ESKİ BİR KADIKÖYLÜ SAYILIR
1958 Afyonkarahisar Sandıklı doğumlu olan İlyas Öztürk, 1973 yılında İstanbul Erenköy Kur'an Kursu’nda eğitimini tamamladı.
Askerlik hizmetinin ardından 1980 yılında Sandıklı Karadirek beldesinde Müezzin Kayyım olarak göreve başladı. 1987 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.
1988 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ankara Eğitim Merkezi’nde düzenlenen yabancı dil ağırlıklı hizmet içi eğitim kursuna katıldı. 1990-1996 yılları arasında Almanya'da Bremen ve Osnabrück’te din görevlisi olarak hizmet etti. İzmir Buca Laleli, Konak-Hacıbayram ve Alsancak-Hocazade Camilerinde imam-hatip olarak görev yaptı.
1999 yılında Konya Selçuk Eğitim Merkezi 7. dönem ihtisas kursunu bitirdi. Ordu Gürgentepe ve İzmir Kiraz'da İlçe Müftülüğü yaptı. 14 Eylül2005 tarihinde İzmir İl Müftü Yardımcılığı görevine başladı. Evli ve üç çocuk babası olan İlyas Öztürk, Kadıköy’e müftü olarak atandı.
 
MÜFTÜLÜK, RAMAZANDA DA BOŞ DURMUYOR
Kadıköy’de yıllardır yürüttüğü sosyal çalışmalarla alanında örnek çalışmalara imza atan Kadıköy Müftülüğü bu yıl ramazan ayında da bu çalışmalarına hız verdi. Müftülüğün yıl boyunca öğlen yemeği sunan aşevi ramazan boyunca aynı zamanda hem öğlen hem de iftar yemeği sunuyor. Ramazan dışındaki günlerde iki çeşit çıkan yemekler, ramazan ayında 4 çeşit çıkıyor.
 
  
Optimum’da Zeliha Sunal ile Ramazan keyfi
İstanbul Optimum Outlet, Ramazan ayı süresince ziyaretçilerini her cumartesi günü ünlü sanatçı Zeliha Sunal ile buluşturuyor.
İstanbul Optimum Outlet, Ramazan etkinlikleri kapsamında Zeliha Sunal ile birbirinden güzel programlara sahne olacak. Her Cumartesi günü yaklaşık iki saat süresince keyifli Ramazan sohbetleri, ünlü konukları, yarışmalar, 80’ler-90’lar, Nostalji, Yeşilçam şarkıları, Kanto gösterileri ve daha nice eğlenceli programları ile Zeliha Sunal Optimum Outlet ziyaretçileri ile birlikte olacak. Ayrıca Zeliha Sunal Ramazan sohbetlerinde ünlü konukları ile birlikte nostalji rüzgârları estirecek ve eski Ramazan günlerini yad edecek.
Onbir Ayın Sultanı’nı İstanbul Optimum’da yaşamak isteyenler Ramazan Ayı’nda her Çarşamba Bab-ı Eskili Müzik Grubu Dinletisi, her Cuma Fasıl Dinletisi, her Pazar günü Sema Gösterisi, Ebru Atölyesi ve Hint Kınası Etkinliği ile hesaplı alışveriş keyfini Ramazan eğlenceleri ile birarada Optimum’da bulacak.
 
Carrefour’da ramazan
Zengin ve bir o kadar eğlenceli Ramazan programı her yıl olduğu gibi bu yılda da CarrefourSA Maltepe Park ziyaretçilerini bekliyor.
ECE Türkiye Proje Yönetimi tarafından yönetilen CarrefourSA Maltepe Park Alışveriş Merkezi geleneğini bozmadı ve ziyaretçileri için bu yılda da yine özel bir Ramazan programı hazırladı. Ramazana özgü özel olarak dekore edilen ve eski Türk motifleriyle süslenen ortamda yapılan Mehteran Konseri, Neyzen, Ortaoyunları, Fasıl, Karagöz-Hacivat, Meddah ve Sema gösterilerini izleyebilir, serin bir ortamda iftar yapabilirsiniz. Maltepe Park’ta her gün farklı bir etkinlik düzenleniyor.

ARŞİV