‘Kadıköy'ü özleyeceğim'

Kaymakamı Hasan Karahan Kadıköy’e veda ediyor. Yaklaşık 5 buçuk yıl Kadıköy Kaymakamlığını yürüten Hasan Karahan, Kayseri Melikgazi Kaymakamlığı’na atandı.

22 Ağustos 2012 - 15:33
 
Mustafa SÜRMELİ
 
Kadıköy’ün kendisine İstanbul’u hatırlatacağını, Kadıköy’ü çok özleyeceğini söyleyen Kaymakam Hasan Karahan, “Kadıköy Türkiye’nin en önemli ilçelerinden. Kadıköy’de görev yapmaktan büyük gurur ve mutluluk duydum. Kadıköy’den ayrılmak üzücü ama sonuçta bu bir görev. Kadıköy’de güzel, mutlu günler yaşadık. Kadıköylülerle güzel bir diyalog kurduk. Kadıköylülerin yaklaşımı bize büyük destek oldu görev süremizce” dedi.
Kadıköy’ün imkânlarının iyi olduğunu, yetkisi dâhilinde en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştığını, sosyal, kültürel, eğitim olmak üzere başarılı birçok faaliyet gerçekleştirmeye gayret ettiğini belirten Karahan, “Önemli olan iyi hatıralarla ayrılmaktı. Onu çok şükür sağladık” diye konuştu.

‘KADIKÖY’DE YÖNETİCİLİK DOKTORASI YAPTIM DİYEBİLİRİM’
Her görev yerinin bir yönetici olarak kendisi için şeref olduğunu, İstanbul’da da görev yapmanın kendisi ve bir idareci için bir şans olduğunu ve büyük bir tecrübe kazandırdığını ifade eden Karahan, “İstanbul’da görev yapmanın yöneticilik tecrübem açısından büyük faydalarını gördüm. Üç imparatorluğun başkenti olması, İstanbul ve Kadıköy’ün büyük bir yönetim tecrübesinin olması bize büyük tecrübeler kattı. İdarecilik açısından bir doktora yaptım diyebilirim” diye konuştu.
Kent yaşamında komşuluk ilişkilerinin gelişmesinin önemli olduğuna ve bu konuya önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Karahan, Kadıköy’de kitapçıları, sahafları, antikacılar çarşısını, modern caddeleri gezmeyi ve sahilde dolaşmayı çok sevdiğini belirterek, tüm bunları özleyeceğini söyledi.


ARŞİV