Kadıköy'de 'Huzur' konuşuldu

2012 Huzur Toplantısı’nda Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, vatandaşın güvenliğini sağlamak adına devlet olarak her türlü tedbiri almakta olduklarını belirtti.

19 Aralık 2012 - 15:39

MUSTAFA SÜRMELİ

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “2012 Huzur Toplantısı”nda Kadıköy’de gerçekleştirilen güvenlik çalışmaları anlatıldı. Huzur Toplantısı’nda Kadıköy’ün mülki amirleri; muhtarlar, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan dinleyicilere Kadıköy’de huzurun tesisi adına yapılan çalışmaları anlatırken, dinleyicilerden gelen soru ve sorunlara da ayrıntılı olarak cevap verdiler. Kadıköylü ile Kadıköylü yöneticilerin karşılıklı görüşme, sorun ve görüşlerini iletme ortamı bulduğu 2012 Huzur Toplantısı, 14 Aralık Cuma günü Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Özocak, ev sahibi olarak da Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Demir katıldı.

SUÇU OLUŞMADAN ÖNLEMEYE ÇALIŞIYORUZ
İstiklal Marşı’nın okunması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşu ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Demir yaptı. Demir konuşmasında göreve geldiği Temmuz ayından bu zamana yapılan çalışmaları anlattı.  Önleyici hizmetler ve güven timleri sayesinde sokağa hâkim olup, suçun önlenmesi konusunda yoğun çalışma yaptıklarını, bu konuda çok ciddi mesafe kaydedildiğini söyleyen Demir, “Suçu meydana getiren faktörleri tespit edip, bunları ortadan kaldırmaya yönelik olarak çalışmalar yapan, projeler uygulayan toplum destekli polislik faaliyetleriyle çok sayıda vatandaşımıza ulaştık. Suçun mağduru olmama konusunda gerekli bilinçlendirmeleri yaptık” dedi.

SORUNLARINIZI BİZİMLE PAYLAŞIN
 “Huzurumuz için toplandık. Biz çalışanlar, sorumlular da sizler gibi aynı ortamda yaşayanlarız. Sizin güvenliğiniz neyse bizim güvenliğimiz de odur.” diye söze başlayan Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, vatandaşın güvenliğini sağlamak adına devlet olarak her türlü tedbiri almakta olduklarını belirtti. Bu görevleri yerine getirirken toplumun desteğine de ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Kurubal, “İstanbulumuz, Kadıköyümüz gerçekten çok huzurlu bir ortam” dedi. Huzurun sağlanmasında önleyici hizmetlerin katkısına değinen Kurubal, alınan önlemler ve polisin uygulamalarının yanında vatandaşların da sıkıntılarını kendileriyle paylaşmasını tavsiye etti. Huzur Toplantısı’nda Emniyet Amiri Eyüp Şahin de bir sunum gerçekleştirerek, Kadıköy’de güvenliğin ve huzurun sağlanması adına yapılan çalışmalar ve gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verdi. Toplantının soru-cevap bölümüne ise Barlar Sokağı olarak da bilinen Kadife Sokak damga vurdu. Dinleyiciler Kadife Sokak ile ilgili şikayetlerini ve beklentilerini dile getirdiler.

ARŞİV