Kadıköy'de 1 Mayıs anması

20 yıl önce Kadıköy’deki 1 Mayıs kutlamalarında hayatını kaybeden üç kişi öldürüldükleri yerde anıldı

05 Mayıs 2016 - 14:09
Erhan DEMİRTAŞ
Kadıköy’de 1996 yılında gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlaması, Hasan Albayrak, Yalçın Levent ve Dursun Odabaşı adlı üç vatandaşın ölümü ile sonuçlanmıştı. 30 Nisan Cuma günü Kadıköy’de düzenlenen anma etkinliği ile 1996 1 Mayıs’ında ölenler unutulmadı.
Kadıköy Belediyesi önünde toplanan DİSK ve KESK’e bağlı yaklaşık 100 kişilik grup, sloganlar atarak üç vatandaşın öldüğü yere geldi. Hayatını kaybeden işçiler için yapılan saygı duruşunun ardından grup adına basın açıklamasını DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu yaptı. “1 Mayıs’ı ve Taksim’i özgürleştirmek aynı zamanda demokrasiyi geliştirmektir” diyerek sözlerine başlayan Çerkezoğlu, “1 Mayıs’ı ve Taksim’in özgürleştirilmesi mücadelesinde yitirdiğimiz tüm arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı anmak üzere alanlardayız. 1996’da, Kadıköy’de gerçekleştirdiğimiz kitlesel 1 Mayıs’ın öncesinde, işçiler ve emekçiler Kadıköy Meydanı’nda toplanmak üzereyken üç genç işçi arkadaşımız burada katledildi. Yaşamını yitiren Hasan Albayrak, Dursun Odabaşı ve Yalçın Levent’i bir kez daha saygıyla anıyoruz” diye konuştu.
Bu yılki 1 Mayıs kutlamalarının Bakırköy olarak belirlendiğini hatırlatan Çerkezoğlu, “Yıllardır verdiğimiz mücadele sonunda Taksim Meydanı en kitlesel eylemlere sahne oldu. İstanbul’da 1 Mayıs meydanı her zaman Taksim Meydanı’dır” dedi.
Çerkezoğlu’nun konuşmasından sonra, yaşamını yitirenlerin anısına anma yerine karanfiller bırakıldı.

 

ARŞİV