Kadıköy'de 23 nisan farklı ve coşkulu kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ilçemiz Kadıköy’de de coşkuyla kutlandı.

26 Nisan 2012 - 15:17

Kadıköylü çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerde coşkuyla kutladılar. Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl sokak ve parklara taşan kutlama etkinlikleri sadece Kadıköylüleri değil, İstanbul’un değişik ilçelerinden gelenleri de Kadıköy de buluşturdu.

Her yıl Kadıköy’de çeşitli etkinliklerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bu yıl başta Özgürlük Parkı olmak üzere, Bağdat Caddesi, Caddebostan Kültür Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi ve Sürreya Operası’nda düzenlenen 23 Nisan etkinlikleri hem çocuklara hem de büyüklere keyifli anlar yaşattı. 
 
22 NİSAN DA ‘PİNHANİ’ KONSERİ
 
Kadıköy Belediyesi, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, gençlerin ve çocukların hayranı olduğu Pinhani Grubu’nu Özgürlük Parkı’nda hayranlarıyla buluşturdu. 22 Nisan Pazar günü saat 18.00’de başlayan konsere yoğun ilgi vardı.
Her yıl Özgürlük Parkı’nda düzenlenen Çocuk Şenliği’nde buluşan Kadıköylü çocuklar 3 gün boyunca aileleriyle keyifli anlar geçirdiler. Kadıköy Belediyesi’nin şişme oyun aletleri, yüz boyama ve hediye standları ile aktivitelerine minikler ücretsiz katılırken, aileleri parkın güzelliğinin tadını çıkardılar.
 
BAĞDAT CADDESİ KARNAVAL ALANINA DÖNDÜ
 
Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğrencilerinin gösterileri ise Bağdat Caddesi’ni adeta karnaval alanın dönüştürdü. Yıl boyunca öğrendikleri sanat dallarını Bağdat Caddesi Suadiye başta olmak üzere 2 ayrı sahnede, seyirci karşısına çıkan çocuklar, Kadıköylülere ve ailelerine yeteneklerini sergilediler. Bağdat Caddesi’nde kurulan “Adam Olacak Çocuk” sahnesi ise aileleriyle gezmeye çıkan miniklerin sahne deneyimi yaşararak Barış Manço’yu bir kez daha anma fırsatı yaşadıkları etkinliklere sahne oldu.
 
EN BÜYÜK İLGİYİ CANLI HEYKELLER TOPLADI
 
Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl Kadıköylülere 23 Nisan sürprizi ise Bağdat Caddesi’nde sıralanan canlı heykellerdi. Caddede renkli kostümleriyle büyük ilgi çeken cansız heykeller önünde resim çektiren Kadıköylüler, belediyenin 23 nisan aktivitelerini beğeni ile takip ettiler.
 
SARAÇOĞLU STADI’NDA GÜZEL GÖRÜNTÜLER VARDı
 
23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kadıköy’de resmi kutlamalar da vardı.
Çelenk koyma töreni 23 Nisan Pazartesi günü saat 09.00’daKadıköy İskele Meydanı’nda yapıldı.
Tören, çelenk koyma töreninin ardından Fenerbahçe
Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda devam etti.
Kadıköy’deki okulların sunduğu birbirinden renkli gösteriler, stadı dolduranlar tarafından beğeniyle izlendi.
 
ÖĞRENCİLER BAŞKANLIK KOLTUĞUNDA
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkuyla kutlandığı Kadıköy’de etkinlikler kapsamında Faik Reşit Unat İlköğretim Okulu öğrencileri Kadıköy Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu ve çocuklar için Kadıköy’de ve okullarda olması gerekenleri birer birer sıraladı. Kısa süreliğine de olsa Kadıköy Belediye Başkanı olarak başkanlık koltuğunda oturan 4.C sınıfı öğrencisi Öykü Dönmez özgüveniyle Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’ün sempatisini kazanırken, Öztürk, “Çocuklarımızın özgüven sahibi bireyler olarak yetişmesi mutluluk ve güven verici. Aslında bu deneyimi çocuklarımız daha geniş zamanda ve sık yaşamalı. Buna ihtiyacımız var” dedi.
 
PARKLAR ÇOĞALSIN, OKULLAR DAHA MODERN OLSUN
 
Küçük Öykü, sıra başkan olarak ilgili müdürlüklere direktif vermeye gelince Başkan Öztürk ve öğretmenlerini kendine olan güveni ve sevecenliğiyle gülümsetti. Öykü, ilgili müdürlükleri ve başkan yardımcılarını arayarak, Kadıköy’de yeşil alan ve parkların artması ve okullardaki eksikliklerin giderilmesi için direktiflerini verdi. Arkadaşları Ecem Naz Şahin ve Emrah Erken de sırasıyla başkanlık koltuğuna oturdu. Daha sonra hep birlikte fotoğraf çektirildi.

ARŞİV