Kadıköy'de 29 Ekim meşalesi yakıldı

Kadıköy Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında her yıl düzenlediği meşale yakma töreni, Kadıköy İskele Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Başkan Şerdil Dara Odabaşı, “Ne mutlu bize ki sımsıkı sarılaracak değerlerimiz, bilime inanacak aklımız ve kocaman bir Cumhuriyetimiz var” dedi

26 Ekim 2020 - 12:34

Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu düzenlediği etkinliklerle yaşatacak. Mahallelerde bayrak dağıtımıyla başlayan Cumhuriyet'in kuruluşunun 97.yıl dönümü kutlamaları, 26 Ekim Pazartesi günü (bugün) Kadıköy İskele Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde 29 Ekim meşalesi yakma töreniyle devam etti.

Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kadıköy Belediyesi Cumhuriyet Bandosu'nun çaldığı marşların renk kattığı törende, 29 Ekim meşalesini Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileriyle birlikte yaktı.

Yaşasın Cumhuriyet”

“Cumhuritiyemizin 97.yıl kutlamalarını başlatmak için biraraya geldiğimiz ve her yıl düzenlediğimiz meşale yakma törenine hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, şöyle devam etti: “Bu seneki tören geçen senelerden biraz daha farklı. Dünyayı etkisi altına alan korona virüsü ülkemiz için de büyük bir tehdit. Bu yıl temkinli davranarak kutlamaları daha kısıtlı ve sembolük bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Geçirdiğimiz günler zor zamanlar ama bu zor zamanlardan geçerken de unutmamamız gereken en zor zamanlarda emperyalizme boyun eğmemiş, ulusal kurtuluş savaşı vermiş bir milletin çocuklarıyız Bizim için asıl zor esaretten başka bir şey değildir. Zor olan akıldan ve bilimden uzak kalmaktır. Zor olan cehalettir. Bu zor zamanlarda “en hakiki mürşit limdir, fendir” diyen önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüz ve en büyük eseri Cumhuriyetimiz var. Ne mutlu bize ki sımsıkı sarılaracak değerlerimiz, bilime inanacak aklımız ve kocaman bir Cumhuriyetimiz var. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin 97. yılında Gazi Musatafa Kemal Atatarük ve başta silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimizi minnetle yad ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Yaşasın Cumhuriyet.”


 


 


ARŞİV