Kadıköy'de bir hobi cenneti: Puzzle Galeri

Türkiye’nin sadece yap-boz ve hobi malzemeleri satan tek mağazası Puzzle Galeri, Kadıköy’de! İnsanlara hobi alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen Galeri, binlerce çeşit ve büyüklükteki yap-bozlarla...

10 Mayıs 2011 - 14:32

Kadıköy’de yaklaşık bir buçuk yıl önce açılan Puzzle Galeri, Türkiye’nin yap-boz ve hobi malzemeleri satan tek mağazası olma özelliğini taşıyor. Önündeki çiçekleri ve rengarenk vitriniyle kapısından geçenleri içeri çağıran mağaza, dış görüntüsü kadar içeri girdiğinizde karşınıza çıkan binlerce çeşit yap-boz, maket ve model arabayla cazibesini arttırıyor.
Aslında Uzman Aile Hekimi olan ancak mesleğini yapmayan Dr. Abdullah Kasapoğlu’nun çocukluk hayali Puzzle Galeri. Kendisini bir puzzle tutkunu olarak görmeyen Kasapoğlu çocukluktan beri sadece “dinlenmek” için puzzle yaptığını söylüyor: “Benim çocukluk hayalimdi. O zamandan beri puzzle yapmayı çok severim. Hala da dinlenmek istediğim zaman puzzle yaparım. Bir tutku şeklinde değil ama dinlenmek için en iyi yoldur benim için puzzle. Bir tür meditasyon. Her gün bir veya iki saat uğraşırım.”
Bu çocukluk hayalini nasıl gerçeğe dönüştürdüğünü ise şöyle anlatıyor: “Önce internetten satışa başladık. Sonra stoklarımızda çok sayıda puzzle olduğunun farkına vardık. Herhangi bir mağazada olandan çok daha büyük bir stokumuz vardı. O dönem depomuza gelen müşteri sayısı da çok fazlaydı. Bir mağaza açmazsak yazık olacaktı o stoka ve böylece Puzzle Galeri’yi açtık.”


32 BİN PARÇALIK PUZZLE BİLE VAR
Bu hobi merkezi, puzzle tutkunları için tam bir cennet. Yurtdışından ithal edilen yapbozların yanı sıra birçok kişinin sabrını zorlayacak devasa büyüklükteki yapbozlar da burada bulunuyor. Örneğin 24 ve 32 bin parçalık yapbozları başka bir yerde bulmak mümkün değilken Puzzle Galeri, bunları bulunduruyor. Eksik parça desteği de sadece bu mağazadan veriliyor. İsterseniz sizin istediğiniz bir fotoğraf da puzzle şekline dönüştürülebiliyor. Üstelik Türkiye’nin her yerinden sipariş verilebiliyor.


AÇIK PUZZLE’A HERKES DAVETLİ
Puzzle Galeri’nin bir diğer hedefi de insanlara hobi alışkanlığı kazandırmak. “İnsanlar boş zamanlarında hobilerine vakit ayırmalılar. Biz insanlara hobi kazandırmak istiyoruz çünkü hobilerin yararları ortada. Hobilerin de ötesinde yapbozun çok fazla yararı var. Hafızayı güçlendiriyor, çocukluk çağında başladığı zaman dikkati arttırıyor, genel kültür kazandırıyor, yaşlılık döneminde bunamayla ilgili bazı hastalıkları geciktiriyor. Burada sayamayacağım çok yararı var, o yüzden puzzle yapma alışkanlığını daha çok insana kazandırmak hedefindeyiz” diyen Kasapoğlu, bu amaçla etkinlikler düzenlediklerinin de altını çiziyor.
Amaç böyle olunca, Puzzle Galeri’de sadece satış yapılmıyor, insanlar bir araya gelip hep birlikte puzzle yapabiliyorlar. Her Salı sabah 11.00 ile akşam 21.00 arası mağazaya gelen herkes, açık yapbozun parçalarını tamamlayabiliyor.
Puzzle Galeri’nin sahibi Dr. Abdullah Kasapoğlu, insanların yap-boza ilgisinin giderek arttığını da belirtiyor: “İnsanların ilgisi beklediğimizin çok üzerinde. Giderek de artıyor. Bunlar arasında puzzle tutkunları olduğu gibi hiç daha önce puzzle yapmayı denememiş olanlar da var. Bizden bilgi aldıktan sonra başlayabiliyorlar.”
Çalışanlarının da yapboza meraklı kişilerden seçildiği Puzzle Galeri, yapboz dışında maket, figür, model araba meraklılarına da hitap ediyor.


www.puzzlegaleri.com
Adres: Caferağa Mah. Moda Cad. No: 48B Kadıköy
Tel: 0216 345 55 03


Haber: Semra ÇELEBİ
Fotoğraflar: Cansu ÇAĞIRTEKİN

.


 


ARŞİV