Kadıköy'de Diyabet Haftası

Bu yıl 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Türk Diyabet Cemiyeti ve Kadıköy Belediyesi işbirliğinde ortak çalışmalar ve etkinlikler yapıldı.

20 Kasım 2015 - 10:51
Sinem TEZER
Sahrayıcedid Sosyal Yaşam Evi sakinlerinin 10 gün boyunca açlık tokluk kan şekeri ölçüm ve takibi yapıldı. Kan şekerini en iyi kontrol altında tutan diyabetli üç kişi 12 Kasım Perşembe günü düzenlenen mini bir törenle Türk Diyabet Cemiyeti tarafından ödüllendirildi. Şekerini ve diyabetini yönetemeyen üç kişi ise Türk Diyabet Cemiyeti’ne ait Prof. Dr. Nazif Bağrıaçık Diyabet Hastanesi’nde ilave tetkiklerini yaptırabilecekler. Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi’nde ayrıca Prof. Dr. Mehmet Danacı ile Diyabet Hastalıkları konusunda söyleşi yapıldı. Prof. Dr. Mehmet Danacı söyleşide, diyabet hastalığına dikkat çekerek, sağlıklı beslenme ve şeker hastalığı ile baş etmenin yollarını anlatı. Danacı, söyleşinin sonunda katılımcıların diyabet testlerindeki sonuçlarını değerlendirdi.
 
ÜCRETSİZ DİYABET TESTİ
Diyabet Haftası’nda ayrıca 16-17-18 Kasım tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi binasında halka yönelik genel şeker taraması yapılarak diyabet konusundaki farkındalık arttırılmaya çalışıldı.
3 gün boyunca 500 kişi Kadıköy Belediyesi’nde diyabet testi yaptırdı. Yüksek çıkan sonuçlar değerlendirilerek Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniğine yönlendiriliyor ve takipleri yapılıyor.

 

ARŞİV