Kadıköy'de ekmekler israf edilmeyecek

Kadıköy Kaymakamlığı, Başbakanlık’ın geçen ay Türkiye genelinde başlattığı Ekmek İsrafı Önleme Kampanyası kapsamında, Kadıköy’de 1 yıl sürecek bir proje hazırladı.

16 Mayıs 2013 - 14:05
Kadıköy Kaymakamlığı, Başbakanlık’ın geçen ay Türkiye genelinde başlattığı Ekmek İsrafı Önleme Kampanyası kapsamında, Kadıköy’de 1 yıl sürecek bir proje hazırladı. Bu proje ile ekmek israfı konusunda ilçe genelinde farkındalık yaratılması ve israfın önlenmesi hedefleniyor.
Projeyle ilgili bilgi veren Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Türkiye'de 1 yılda çöpe atılan ekmekle 542 bin ton buğdayın israf edildiğini anımsatarak, “Ülkemizde 1 günde 101 milyon ekmek üretilmekte olup, 6 milyonu ise çöpe atılıyor. 1 yıl boyunca tüketilen ekmek miktarı ise 2.1 milyar adeti buluyor. Bu bedel ülkemizin yaptığı un ihracatının bedeline eşit. Ayrıca; 1 yılda çöpe atılan 2.1 milyar adet ekmeğin parasal değeri 1,5 milyar TL’dir. Bu parayla 500 okul, 80 hastane, 500 kilometre yol ve onlarca köprü, onbinlerce konut yapılabilir. Bu nedenle; milli ekonomiye katkıda bulunmak, insanlara sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak, milli kaybımızı en aza indirmeye çalışmak ve obeziteye engel olmak hedeflenmektedir” dedi. Projede hedef grupların Kadıköy halkı, okullardaki tüm öğrenciler ve aileleri olduğunu anlatan Kurubal, “1 yıl sürecek olan bu projede ödüllü resim ve karikatür yarışmaları, sloganlı foto afiş tasarımı hazırlanacak, masal-öykü ve şiir yarışmaları yapılacak. Çocuklara verilen broşürler vasıtası ile aileler bilgilendirilecek” diye konuştu. Kurubal, seminerler ve paneller düzenleyerek başlatılacak olan Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’na tüm Kadıköy halkının desteğini istedi.
 

ARŞİV