Kadıköy'de İSKİ'nin bitmeyen inşaatı!

İSKİ'nin Kadıköy'de, başta Kadıköy Belediyesi Başkanlık binası önü olmak üzere 5 noktada yaptığı çalışmalar bitmek bilmiyor.

13 Eylül 2012 - 15:26

MUSTAFA SÜRMELİ
Kadıköy’de ulaşım alt yapı çalışmaları nedeniyle içinden çıkılmaz bir hal aldı. Uzun bir süreden bu yana Kadıköy’ün göbeği olarak da tarif edilen Hasanpaşa ve Söğütlüçeşme arasındaki ana arterde devam eden alt yapı çalışmaları nedeniyle bölge trafiğinde de aksamalar yaşanıyor. Nedeni ise İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün devam eden Asya Bölgesi 6. Kısım Müteferrik Boru İtme İnşaatı!

GÜZERGÂH ŞANTİYE ALANI GİBİ
Söğütlüçeşme Caddesi’nin girişinde başlayan İSKİ’nin “Asya Bölgesi 6. Kısım Müteferrik Boru İtme İnşaatı”, minibüs yolu olarak da tarif edilen ve günün neredeyse her saatinde yoğun trafik akışının yaşandığı bir bölgesinde yani Söğütlüçeşme, Hasanpaşa güzergâhında devam ediyor. Çevreden gelen kanalizasyon atıklarını Mühürdar’da bulunan arıtma istasyonuna taşıyacak olan Boru İtme İnşaatı, Söğütlüçeşme Camii’nin önünden Hasanpaşa kavşağına kadar yaklaşık 5 ayrı noktada sürdürülüyor. Kadıköy Belediyesi Merkez binası da tam bu çalışmaların bulunduğu bölgede ve hem Kadıköy Belediyesi hem de vatandaşlar bitmeyen çalışmalardan şikâyetçi olduklarını ifade ediyorlar.
Bu çalışmaların biran evvel bitmesini isteyen Kadıköylüler ise, altyapı inşaatının Kadıköy Belediyesi tarafından yapıldığını zannediyor ve yaşanan sıkıntılardan Kadıköy Belediyesi’ni sorumlu tutuyor. Kadıköy Belediyesi yetkilileri de kendilerini arayan yurttaşlara, ''çalışmayı İSKİ'nin yürüttüğünü'' açıklayarak, şikayet masalarına yönlendiriyor.

ARŞİV