Kadıköy'de karne heyecanı

Kadıköy’de 70 bin örgün, 80 bin yaygın eğitim alan toplam 150 bin öğrenci karne tatiline girdi. Kadıköy’de başarı ortalaması ise yüzde 90…

02 Şubat 2011 - 14:07

2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı 1. Döneminin tamamlanması nedeniyle Melahat Şefizade İlköğretim Okulu’nda bir tören düzenlendi.
Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Camcı, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hasan Demir, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda velinin katılımıyla 28 Ocak Cuma günü Melahat Şefizade İlköğretim Okulu’nda karne töreni yapıldı.
Okul Müdürü Yüksel Karademir’in açılış konuşmasının ardından söz alan Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, “Amacımız sevgili yavrularımızı, gençlerimizi yarına iyi bir şekilde hazırlamaktır. Öğrencilerimize iyi bir tatil dönemi geçirmelerini ve dinlenmelerini tavsiye ediyorum. Notu düşük olan öğrencilerimizden de başarılarını arttırmaları için çaba göstermelerini istiyorum” dedi. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise tüm öğrencileri tebrik ettiğini ve başarılarının devamını dilediğini belirterek, “Eğitim her gün değişiyor. Şimdi artık eğitim defter, kitap, kalem ve tahta arasında kalmıyor. Teknolojinin bütün unsurları artık eğitimde kullanılma zorunluluğu var. Siz istediğiniz kadar teknolojiyi kullanmayın, çocuk evde ya da başka bir yerde bu teknolojiyi artık kullanıyor. Her gün gelişen teknolojiyi eğitim camiasına kendi içerisinde kullanması ve geliştirilmesi gerekiyor ki bunu da Sevgili Milli Eğitim Müdürü açıkladı” diye konuştu. Kırık notları olan öğrencilere de seslenen Başkan Öztürk, “Notlarınız düşükse bu durum her şeyin sonu değil, sanmayın ki sınıf birincileri hep Türkiye birincisi, dünya birincisi olur. Yok öyle bir şey. Başarı, hayatta birçok farklı unsurun bi araya gelmesi ile mümkün oluyor. Elbette eğitim kesinlikle olmalı, elbette kesinlikle çalışmalısınız. Ama hayattaki başarı, sadece okuldaki başarı değil. Bu bakımdan çocuklarımızı değerlendirirken sadece notlarını değerlendirip onları üzmek yerine, onları daha çok hayata teşvik etmeli ve daha fazla öğrenmelerine olanak sağlamalıyız. Burada İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün belirttiği gibi, Kadıköylü öğrencilerimizin İstanbul çapında en iyi derecelere sahip olmalarını olağan karşılıyorum. Kadıköy’de yaşayanların ayrıcalığı var. Başarı hepimiz içindir” diye konuştu.
“Kadıköy’de yaşamak bir ayrıcalıktır” diyerek sözlerine başlayan Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan da, “Bizim ilçemiz eğitimde de bir marka olmuştur. Başarılı olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum, Zayıfı olan öğrencilerimiz ise, 2. dönemin kıymetini bilsinler. 15 günlük sömestr tatilini iyi değerlendirip bol bol kitap okusunlar” dedi.
ÖĞRENCİLERİN KARNE COŞKUSU
Törende dereceye giren öğrencilere Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, Kadıköy Emniyet Müdürü Hakan Boydak tarafından ödüller verildi.
Tören, Melahat Şefizade İlköğretim Okulu öğrencilerinin koro ve folklor gösterilerinin ardından sona erdi.
 


ARŞİV