Kadıköy'de Kutlu Doğum Şenliği

Kutlu Doğum Şenliği, Kadıköy Söğütlüçeşme’de başladı. Kadıköy Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Şenliği’nde, zengin bir program var.

18 Nisan 2012 - 14:06

Kadıköy Müftülüğü tarafından düzenlenen “Söğütlüçeşme Kutlu Doğum Şenliği”, 14 Mart Cumartesi günü yapılan törenle başladı.

Törende konuşan Kadıköy Müftüsü Avni Şahin, etkinliğe katılanların Hz. Muhammed'in ismini şereflendirdiği ifade ederek, “Sizler gibi atalarımız da dedeleriniz de Peygamberimiz'in isimini şereflendirerekAnadolu'yu vatan yaptıÇanakkale'yi geçilmez yaptı. Bizim ecdadımız bunları yaptı. Biz de onlara layık olmaya çalışıyoruz. Bayrağa bakın. Rengi şehit kanıÇanakkale'ye bakın. Ülkenin her köşesinden şehitler verdik. Bu vatanı vatan yapan hepimizin kanı var bu bayrakta. Bu bayrağın gölgesinde Peygamberimiz'i anmak için bulunuyoruz” dedi. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de Hz. Muhammed'in doğumunun bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanmasının güzel bir olay olduğunu belirterek, “Bize kardeşliği, beraberliği, iyi ve güzel işler yapmayı emreden bir dinin mensubu olarak birbirimizi sevmek zorundayız. Bu etkinliklerle yeniden kendimizi kardeşlik içinde bulacağız. Ülkemizin buna ihtiyacı var” diye konuştu. 
Hafta boyu sürecek etkinlik alanında buz pateni ve çocuk oyun alanları oluşturuldu. Buz pateni pistinde daha sonra buz hokeyi gösterisi yapıldı
Kurulan açık hava sinemasında da “Fetih 1453” filmi gösteriminin yapılacağı etkinlikte, hafta boyunca ziyaretçilere ücretsiz yiyecek ve içecek ikramında bulunulacak, 50 binin üzerinde kitap ve 5 bin adet fidan hediye edilecek. 
Bu arada ziyaretçiler arasında yapılacak çekiliş sonucu 10 kişi umreye gönderilecek. TCDD'den kiralanan Söğütlüçeşme Tren İstasyonu çevresine etkinlikler dolayısıyla 60 ağaç dikilip ve laleler ekildi. Etkinlik alanında kitap fuarı, TCDD'nin Hicaz Demiryolu Sergisi, Türk-İslam Sanatları Sergisi'nin yanı sıra “Kardeş Toplum”idealine destek veren sivil toplum kuruluşlarının stantları yer alıyor. 

ARŞİV