Kadıköy'de sancılı ders başı

2012-2013 eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte ilköğretimde 70 bin, yaygın eğitimde 75 bin öğrenci olmak üzere Kadıköy’de toplam 145 bin öğrenci ve 5 bin öğretmen ders başı yaptı.

20 Eylül 2012 - 09:13

Mustafa SÜRMELİ
 
Kadıköy’de 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı törenle başladı. Acıbadem Dr. Sait Darga İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törende öğrencilerin heyecanı göze çarparken yeni okullu olan minik birinci sınıf öğrencilerinin yeni yaşama meraklı gözlerle alışmaya çalıştıkları dikkat çekti. Protokol konuşmaları, gösteriler derken yoruldukları gözlerden kaçmayan yeni okullu minikler oturup, kendi aralarında oyunlar oynadılar.
Ana sınıfı öğrencilerin “İzdüşümler” adlı, ilköğretim öğrencilerinin de “Doğanın Renkleri” konulu fotoğraf sergileri ise açılışa renk kattı. Sergilerin danışmanlığı fotoğraf sanatçısı Aramis Kalay yaptı.
 
145 BİN ÖĞRENCİSİYLE KADIKÖY’DE OKUL YAŞAMI BAŞLADI
Kadıköy birçok alanda olduğu gibi öğrenci sayısı bakımından da Türkiye’nin önde gelen kentlerinden biri olmaya aday. 145 bin öğrencinin bulunduğu ilçede ilköğretimde 70 bin; yaygın eğitimde ise 75 bin olmak üzere toplam 145 bin öğrenci eğitim görüyor. Bu hafta Kadıköy de yeni eğitim ve öğretim yılına merhaba dedi. Yaz boyunca, fiziki mekân eksiklikleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından giderilmeye çalışıldı. Diğer taraftan 4+4+4 olarak ifade edilen yeni sisteme uyum çalışmaları da yapıldı. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, yeni dönem için yaptıkları çalışmaları anlattı. Ferşat Ayar, “İyi bir eğitim için üzerimize düşen görevi tüm eğitimci arkadaşlarımla birlikte yapmaya çalışıyoruz. 70 bin öğrenci ilköğretimde, 75 bin öğrenci yaygın eğitimde olmak üzere toplam 145 bin öğrenci ve 5 bin öğretmenle Kadıköy’de ders başı yapıyoruz. Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminin tamamlanmasının ardından yaz boyunca tüm ekibimle yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlanmak için çalışmalar yapmıştık. Bu kapsamda personel ve öğretmen ihtiyaçlarının giderilmesi, fiziki mekânların uygun hale getirilmesi, ders araç gereç ve eksikliklerinin tamamlanarak, hizmete hazır hale sunulmasında gerekli özen ve gayret gösterdik” dedi.
 
OKULLAR HÂLÂ GÜÇLENDİRİLİYOR
Marmara depremi sonrası hasar gören okullar da unutulmadı. Olası bir depreme hazırlık için okulların bir kısmı yıkılıp yeniden yapılırken, güçlendirmesi gereken okullarda da güçlendirme çalışmaları yapıldı.
Ferşat Ayar, inşaat ve güçlendirme çalışmalarıyla ilgili olarak, “Bilindiği gibi deprem nedeniyle kullanılmaz durumda olan okullarımız yıkılarak yerlerine yenileri yapılıyor. Şu anda Kadıköy ilçemizde iki tane okulumuzun inşaatı devam ediyor. Buna paralel olarak yıkılma yerine güçlendirilmesinde fayda görülen okullarımızda güçlendirme yapılarak, bu konuda çalışmalar sürdürülüyor. Bugün itibariyle öğrencileri başka eğitim kurumlarına taşınan 5 okulumuzun güçlendirme işlemleri devam ediyor” diye konuştu.
 
‘VELİLERİMİZİ OKULLARA DAVET EDİYORUZ’
Okulların kapısının velilere ardına kadar açık olduğunu, Kadıköy’de eğitim ve öğretimin sağlıklı yürümesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da var güçleriyle gayret göstereceklerini belirten Ferşat Ayar, Kadıköy’e bekledikleri oranda öğretmen atamasının yapıldığını da söyledi.
Kadıköy’e yeni atanan Kaymakam Birol Kurubal ise yeni eğitim ve öğretim yılının ilçeye ve ülkemize hayırlı olması dileğinde bulunarak, haziran ayında buruk bir veda ile ara verilen öğretime yeni bir heyecanla yeniden başladığını söyledi. Kaymakam Kurubal,“Eğitimin dört temel ayağı var: Öğrenci, öğretmen, veli, fiziki yapı. Öğretmenlerimizin, eğitimcilerimizin işin bilincinde çok büyük gayret sarfeden fedakâr bir camia olduğunu biliyoruz. Bunun için kendilerine teşekkür ediyoruz. “Okullar hayat bulsun” projeleri kapsamında da vurgulandığı gibi okullar velilerimizin emaneten geldiği yerler değildir. Okullar velilerimizin de evleri gibidir. Okullara ilgi göstermeye velilerimizi davet ediyorum. Okul yöneticileri, öğretmenlerle sorunlarını ve düşüncelerini paylaşsınlar. Başarı böyle artar ve çocuklarımızı çok daha iyi geleceğe hazırlarız. Eğitim öğretim yılının bayram coşkusuyla geçmesini diliyorum” dedi.
 
KADIKÖY’E BEŞ iMAM HATiP OKULU!
 
Semra ÇELEBİ
 
Bütün yazı, okullarının İmam Hatip’e dönüştürülmesini engellemek için eylemlerle geçiren Kadıköylü veliler başarılı olamadı. Kadıköy’de üçü ortaokul, ikisi lise olmak üzere beş İmam Hatip okulu, 17 Eylül itibariyle eğitime başladı.
İntaş Lisesi tümüyle İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülürken, Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ortaokul bölümü yeniden açıldı. Bostancı 23 Nisan Zehra Hanım ile Erenköy Mehmet Akif ilköğretim okulları da İmam Hatip Ortaokulu oldu.
Eğitim Emekçileri Sendikası Eğitim-Sen ile ortak eylemler yapan, onbinlerce imza toplayarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim eden ve okullarının imam hatipe değil dönüştürülecekse bir “sanat” okuluna dönüştürülmesini isteyen Mehmet Akif İlköğretim’in velileri, okulun ilk haftasında çocuklarını yalnız bırakmadı.
Tam gün eğitim verilen okulda 2., 3., 4. sınıflarla 6 ve 7. sınıflar normal eğitime devam ederken 5. sınıflara İmam Hatip’te okumak üzere öğrenciler alındı. Şimdilik eğitim karma olarak devam ediyor. Normal eğitim görenler 14.20’de okuldan çıkarken, İmam Hatip eğitimi görenler 16.00’da çıkış yapıyor. İmam Hatip’te okuyanlar normal eğitimden 4 ders fazla görüyor. 285 öğrencili okulda 70 civarında öğrenci İmam Hatip eğitimi görüyor. Bu öğrencilerin yüzde 45’ini okulun eski öğrencileri oluşturuyor. Mehmet Akif İmam Hatip Ortaokulu’nda, tabela da kıyafetler de değişmemiş. Okul müdürü, “yönetmelik değişmezse” İmam Hatip öğrencilerinin de normal kıyafetle ve kızların başları açık olarak eğitimlerini sürdüreceklerini söylüyor. 
İntaş Lisesi’nde ise tamamen İmam Hatip eğitimine geçildi dolayısıyla kıyafetler de değişti. Bu okulda da normal eğitimine devam eden öğrencilerle bu yıl İmam Hatip eğitimi almaya başlayan öğrenciler birlikte öğrenim görüyor.
 
 
 


ARŞİV