Kadıköy'de ‘ses kaydı' protestosu

Başbakan Erdoğan ve oğlu arasında geçen telefon konuşmalarının sosyal medyada yayılmasının ardından binlerce kişi Kadıköy’de eylem yaptı.

27 Şubat 2014 - 08:38
 
Semra ÇELEBİ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun yapıldığı gün geçen telefon görüşmelerinin sosyal medyadaki yansıması büyük oldu. Twitter ve facebook üzerinden örgütlenen binlerce kişi, ses kayıtlarının ortaya çıkarıldığı günün ertesinde, bulundukları illerde sokaklara çıktı. 25 Şubat Salı akşamı düzenlenen eylemlerin İstanbul’daki adresi ise Kadıköy oldu.
Altıyol Boğa’da buluşan yaklaşık 3 bin kişi “Hırsız vaaar”, “Hükümet İstifa”, “Bu pisliği halk temizler” sloganlarıyla bir araya geldi. “Tayyip istifa, halk iktidara” pankartı arkasında yürüyen binlerce kişi, alkış ve ıslıklarla ses çıkararak yolsuzluklara karşı tepkisini gösterdi.
Bahariye Caddesi boyunca yürüyen kitle, Kadıköy çarşıyı dolaştıktan sonra rıhtıma kadar indi, daha sonra tekrar Altıyol’a doğru yürüyüşe geçti. AKP Kadıköy İlçe Binası önünden Altıyol’a kadar geniş önlem alan çevik kuvvet polisi, Altıyol’a doğru yürüyüşe geçen kitlenin önünü keserek gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.
Müdahale sonrası gruplar halinde Bahariye’nin ve Yeldeğirmeni’nin ara sokaklarında barikatlar kuran direnişçiler uzun süre polisle çatıştı.
Polisin kullandığı plastik mermilerle ve gaz bombalarıyla yaralananların olduğu eylemde 1’i çocuk 11 kişi gözaltına alındı.

ARŞİV